Gazete Vatan Logo

AK Parti'den flaş açıklama!

AK Parti'den flaş açıklama!

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, gündemi değerlendİrdi.

İşte konuşmasından satır başları:

(Terörle mücadele) Türkiye emşru bir mücadele yürütüyor. Elinde bir kanıt olan varsa ortaya koysun. Üstlerine gideriz kimsenin kuşkusu olmasın.

Nizami idam edildi, bunu kınıyoruz. Üzücü haberler geliyor.

Partimiz olağanüstü kongreye gidiyor. Genel Başkanımız kongrede aday olmayacağını açıkladı. Kuşkusuz Genel Başkanımız, AK Parti'nin daha ileriyi gitmesi için son derece önemli çalışamalara imza atmıştır.Genel Başkan olarak basiret ve dirayetle çalışamaların içinde bulunmuştur. Bir kez daha tim AK Parti kadroları adına şükranlarımızı sunuyoruz. AK Parti'nin vazgeçilmez bir kıymetidir.

Bu bir bayrak yarışıdır. Tüm kadrolarımız sağduyulu açıklamalar yapmasına rağmen sosyal medyada farklı farklı gruplar zaman zaman Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız'a karşı tahkir edici ifadelerde bulunuyor. Kimse AK Parti adına konuşamaz. Kimsenin tahkir hakkı da yoktur haddi de değildir

AK Parti'nin genel başkanlığı son derece kıymetli makamdır. Bu makamlarda görev yapmış tüm başkanlarımız kıymetlidir. Bizim yerimize çıkıp kimse değerlendirme yapamaz değerlendiremez. AK Parti kadroları yıpratıcı haberlerin karşısındadır. Davutoğlu AK Parti'nin kıymetidir, değeridir.

Haberin Devamı

Tek tek cevap vermeyeceğim. Hiç birine kıymet vermiyoruz. Hiç birinin AK Parti gözünde değeri yoktur. Değerlerimizi bir takım odaklar yıpratamaz.

Herkes şunu bilsin, AK Parti'nin değerlerinden hiç birinden vazgeçmeyiz. Kutlu yürüyüş devam edecektir. Yeni genel başkanın kim olması gerektiği konusunda AK Parti'nin gelenekselleşmiş yöntemleriyle belirlenecektir. Yeni genel başkan için istişare yapılacaktır.

Bir profil tartışması yapılıyor. Kuşkusuz bu tartışmaya gerek yok. AK Parti Genel Başkanlığı son derece yüksek nitelik gerektiren bir makamdır. Hükümetin Başbakan'ından bakanlarına kadar herkes yüksek niteliktedir. Bu tip polemiklere girmeye gerek yok.

Sayın Kılıçdaroğlu, kanla ilgili vahimbir cümle kullandı. Darbe hukukunun değişmesi için çalışma yapıyoruz. CHP içerik tartışmasından kaçıyor. Konuştuğumuz sistem tartışmasıdır. İçinde kan geçen cümleler yanlış. Sistem tartışmalarını rejim tartışamasına çeviriyorlar.

Haberin Devamı

* AK Parti'de bir kriz var mı?

Sayın Genel Başkanımızın basın toplantısını izlediniz. Orada bir kriz gördünüz mü? Bunun bir bayrak yarışı olduğunu belirtiyoruz. Bu geçiş süreci gayet sakin bir şekilde işliyor.

*Bahçeli'nin açıklamaları

AK Parti kadroları 2002'de hangi birlik ve bütünlük içindeyse 22 Mayıs'tan sonra da birlik ve bütünlük içerisinde olacaktır. Bahçeli'nin verdiği desteğe her zaman teşekkür ediyoruz. Bu Türkiye'nin geleceğidir. AK Parti iradesinde bir zaaf yoktur. AK Parti bir koalisyon arayışında değil. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. AK Parti'de zaaf olmayacağı için terörle mücadelede de bir zaaf olmayacaktır.

*Şeref Malkoç'un açıklamaları

Başkanlık sistemi AK Parti'nin resmi görüşüdür. Her sistem toplumun ihtiyaçlarına göre ortaya çıkıyor. Bu sistemde yetkin bir kuvvet ayrılığı yoktur. Kuvvetler ayrılığı sistemi korunmalı. Mili ve yerli dediğimizde illa evrensel değerlerden vazgeçtiğimiz, kaliteli olmayan bir şey aklınıza geliyor. Evrensel standartları koruyacağız. Federal devlet sistemine ihtiyaç yoktur.

Haberin Devamı