Gazete Vatan Logo

AK Parti'den Erdoğan'a teklif

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "27-28 Nisan sonrasında Erdoğan'a üyelik teklifi yaparız" dedi

AK Parti'den Erdoğan'a teklif

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, referandum sonuçlarını NTV canlı yayınında değerlendirdi.

Elitaş, 27-28 Nisan sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a üyelik teklifi yapacaklarını söyledi.

Elitaş özetle şöyle konuştu:

''Hayırlı uğurlu olsun demek lazım. Türkiye bundan sonra önündeki engelleri vesayet rejimi ile ilgili uygun bir şart oluşturan mevcut anayasayı değiştirerek yeni bir yönetim tarzına geçmiş oldu. Destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Vatandaş artık hiç kimseden endişe etmeden oyunun niyetini kendisine gelen siyasi parti temsilcisine ifade edebiliyor. Bugüne kadar böyle işler pek söylenmezdi. Herkes biliyor birbirini.



"KİM FİRE VERDİ BAKMADIK"

Anayasa değişikliği TBMM'de oylandığında 339 milletvekili buna evet dedi. Karar da söz de milletin dedik. 339 milletvekilinin TBMM'de verdiği oyu kim evet kim hayır verdi ne kadar fire AK Parti'den MHP'den diye bir araştırma ihtiyacı içerisinde bulunmadık. 51.4 alınan evet oyu önemli bir hadise bunun hangi partiden ne verdiği konusu değil. MHP siyasi kimliği, AK Parti siyasi kimliği ve BBP referandumda evet yanında bir taraf sergilediler. Bu 3 partinin dışındaki bütün partiler ve diğer kurum ve kuruluşlar da hayır yönünde görüş beyan ettiler. Buradaki sistem siyasi parti seçimi değil tamamen sistemle ilgili bir konu. Hangi partiden ne geliyor diye araştırmak gereksiz bir uğraşıdır.

''MÜHÜRSÜZ PUSULA'' TARTIŞMASI

Haberin Devamı

YSK Başkanı açıklamasını yaptı. 'Biz sandıklar açılmadan oylar sayılmadan kararımızı aldık tebliğ ettik' diye ifade ettiler. Eğer oylar sayılıp şu kadar geçerli geçersiz oy var diye sonuçlar belli olduktan sonra bu karar alınmış olsaydı tartışılmış olabilirdi. Fakat şu anda CHP sürekli bahaneler üreterek kaybetmenin hazımsızlığını yaşamaktadır. Hiç itiraz olmamış sandık başlarında itiraz olmamış.''