Gazete Vatan Logo

AK Parti'den Ankara açıklaması: Sonuçlar kamuoyuna yansıdığı şekilde değil

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Sandık sorumlularımızdan Ankara İl Başkanlığımıza ulaşan raporlar üzerinde yürütmekte olduğumuz titiz çalışmalar, Ankara'da seçim sonuçlarının kamuoyuna yansıdığı şekilde olmadığını göstermektedir." ifadesini kullandı.

AK Parti'den Ankara açıklaması: Sonuçlar kamuoyuna yansıdığı şekilde değil

Şahin, Twitter'daki hesabından, seçim sonuçlarına ilişkin paylaşımda bulundu.

AK Parti Genel Sekreteri Şahin, "Gerek sandıklardaki, gerek birleştirme tutanaklarındaki bu çarpıklıkların takipçisi olacağız. Elimizde çok çarpıcı bulgular var. Bunları hukuki gerekçeleriyle birlikte ilçe seçim kurullarına sunacağız. Sandıktaki sonuçlar bütün olarak birleştirilirken maddi hatalar olduğunu gördük. Ankaralı seçmenin iradesinin başkalaştırılarak kamuoyuna yansıtıldığını görüyoruz.

Örneğin A partisinin 25 oyu var, B partisinin 125 oyu var. Bunlar yer değiştirilmiş. hem Ankara'da hem İstanbul'da önemli sayıda geçersiz oy da söz konusu. Özellikle muhtar seçimlerinden dolayı. Ankara'da 25 ilçenin 25'inde de maddi hatalar ve usulsüzlükler için başvuru yapacağız.

Biz şu an kamuoyuna yansıyan aradaki farkın azalacağını ve bizim lehimize pozitif bir sonuca dönüşeceğini düşünüyoruz ama YSK'nın vereceği bir karardır.

Arkadaşlarımızla birlikte süreci yakinen takip edeceğiz. Ankara ve İstanbul'la ilgili tespitlerimiz var. Ankara'da itirazlarımız neticesinde önemli bir mesafe katedeceğimizi görüyoruz. Ankara seçmeninin iradesi başkalaştırılarak yansıtıldığını görüyoruz. Şüphesiz bu konuda son kararı verecek olan yargı merciileridir. Bizim tespitimiz şuan kamuoyuna yansıtılan kadar farkın olmadığı yönündedir. Örneğin bir sandıkta 300 geçerli oy var. Bunun dağılımıyla ilgili başkalaştırmalara gidilmiş.
Sonucu değiştirip değiştirmeyeceğini bilmiyoruz. Biz hak arama hürriyetimizi kullanacağız.
İlçe, il ve YSK nezdinde bu süreci teşkilatlarımızla birlikte takip edeceğiz." dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ise "İlk tespitlerimiz, Ankara'nın seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde birçok usulsüzlüklerin ve yüksek oranda geçersiz sayılan oyların olduğu yönündedir." dedi.

"Yüksek oranda geçersiz sayılan oylar var"

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da şunları kaydetti:

"İl Başkanlığımızda, sandıklardan ulaşan ıslak imzalı tutanaklar ve raporlar üzerinde ayrıntılı bir çalışma yürütmekteyiz. İlk tespitlerimiz, Ankara'nın seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde birçok usulsüzlüklerin ve yüksek oranda geçersiz sayılan oyların olduğu yönündedir."AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ise "İlk tespitlerimiz, Ankara'nın seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde birçok usulsüzlüklerin ve yüksek oranda geçersiz sayılan oyların olduğu yönündedir" dedi.

Haberin Devamı