Gazete Vatan Logo

AK Parti'den 11 kişilik yeni komisyon

AK Parti'nin koalisyon görüşmelerini sürdürürken, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan başkanlığında oluşan bu komisyon da partinin Kürt politikası ve çözüm sürecinde atılacak adımları belirleyecek.

AK Parti'den 11 kişilik yeni komisyon

Koalisyon görüşmeleri kapsamında yarın HDP ile görüşecek olan Ak Parti'nin, bununla ilgili çalışma yapacak olan 11 kişilik komisyonu belirlenirken, söz konusu komisyonun artık partinin Kürt politikası ve çözüm sürecinde de atılacak olan adımları belirleyeceği öğrenildi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan başkanlığında kurulan ve aralarında Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alanların da bulunduğu 11 kişilik komisyondan 5'i, HDP ile koalisyon görüşmesine gidecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte HDP Eş Genel Başkanları ile koalisyon görüşmesi için gidecek 5 kişilik heyet henüz netleşmezken, kurulan 11 kişilik komisyonun artık Ak Parti'nin Kürt sorunu ile ilgili politikalarını belirleyeceği ve çözüm süreci konusunda atılacak adımlarında bu komisyonun çalışmaları ile ortaya çıkacağı öğrenildi.

KÜRT POLİTİKASINI BELİRLEYECEK 11 KİŞİLİK KOMİSYON

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan başkanlığındaki komisyonda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Ak Parti sözcüsü Beşir Atalay, milletvekilleri Hüseyin Yayman, Orhan Miroğlu, Taha Özhan, Nurettin Yaşar, Muhsin Kızılkaya, Mehmet Uçum ve Adnan Boynukara yer alacak.

Haberin Devamı

Ak Parti'nin hangi parti ile koalisyon kurarsa kursun Kürt politikasında ve çözüm sürecinde atılacak olan adımları kurulacak koalisyon hükümetine göre bu komisyonun belirleyeceği adımlara göre atılması sağlanacak. Komisyonda yer alan Muhsin Kızılkaya, Hüseyin Yayman ve Mehmet Uçum, çözüm süreci kapsamında kurulan Akil İnsanlar Heyeti&nde yer almıştı.

HDP HEYETİ BELLİ OLDU

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılacak olan koalisyon görüşmesi için HDP'nin bu görüşmeyi yapacak heyeti de belirlendi. Heyette, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ile HDP İmralı heyeti sözcüsü Sırrı Süreyya Önder yer alacak.