Gazete Vatan Logo

AK Parti'de şaşırtan istifa!

AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, "15 gün önce resmi istifa dilekçelerimizi il başkanı ve il yönetim kurulu üyelerimizin tamamı olarak genel merkezimize sunduk" dedi.

Kahve, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda, yaklaşık 5 yıldır il başkanlığı görevini yürüttüğünü söyledi.

Göreve, 2009'da AK Parti Genel Merkezi'nce yapılan kongreyle geldiğini belirten Kahve, şöyle konuştu:

"Bir referandum, bir genel seçim ve bir yerel seçim atlattık. Bunlardan tabii aldığımız sonuçlara baktığımız zaman, AK Parti gibi bir partinin birinci olamadığı hiçbir seçimde başarıdan bahsedilemez. Biz bu süreç içerisinde Edirne'de maalesef çalışmalarımız, gayretlerimiz yeterli olmadı. Edirnelilere kendimizi yeteri kadar anlatamadık. Bu süreçte AK Parti'yi hiçbir zaman başarıya ulaştıramadık."

Kahve, görevlerin gelip geçici olduğunu ve zamanı geldiğinde sonlanacağını ifade etti.

Genişletilmiş il başkanları toplantısında teşkilat başkanlığına getirilen Süleyman Soylu'ya, Edirne'de başarılı olamadıkları için istifa etmek istediklerini söylediğini dile getiren Kahve, şöyle konuştu:

"Kendisi de bizlere, Edine ve Türkiye çapında kazanamayan illerde yeni bir teşkilat yapısı için hazırlık yapıldığını ifade etti. Hay hay dedik ve biz de buraya döndük. Tam 15 gün önce resmi istifa dilekçelerimizi il başkanı ve il yönetim kurulu üyelerimizin tamamı olarak genel merkezimize sunduk. Genel merkez bu hafta il başkanlığına yeni bir atama yapacak."

Kahve, ayrıca dün şehit olan polis memuruna Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve meslektaşlarına başsağlığı diledi.

Haberin Devamı