Gazete Vatan Logo

AK Parti'de listeye giremediler

AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri için hazırladığı aday listesinde, 7 Haziran'da seçilen ama bu kez aday gösterilmeyen isimler dikkat çekti.

AK Parti'de listeye giremediler

AK Parti milletvekili aday listesi Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi. AK Parti'de 7 Haziran seçimleri listesinden 312 milletvekili yeniden aday gösterildi. Abdurrahim Boynukalın ve Uğur Işılak'ın aday listesinde olmaması dikkat çekti.

Abdürrahim Boynukalın, 7 Haziran 2015 seçimlerinde İstanbul 3. Bölge'de 7. sıradan milletvekili seçilmişti. Uğur Işılak ise, 7 Haziran 2015 seçimlerinde İstanbul 3. Bölge'de 9. sıradan milletvekili seçilmişti.

KOALİSYON ŞİİRİ YAZMIŞTI

Diğer taraftan Uğur Işılak, AK Parti ile CHP'nin koalisyon görüşmeleri devam ederken koalisyonları eleştiren bir şiir yazmıştı.

MUHSİN KIZILKAYA LİSTEYE GİREMEDİ, TWITTER HESABINI KAPATTI

Listelerin açıklanmasının ardından bir hayal kırıklığını da gazeteci-yazar Muhsin Kızılkaya yaşadı. 7 Haziran seçimlerinde Mersin'de AK Parti listesinden kendine yer bulan ve TBMM'ye giren Kızılkaya, bu kez aday gösterilmedi. Kızılkaya'nın, twitter hesabını kapattığı görüldü.

MARKAR ESAYAN'A 14. SIRA ŞOKU

İstanbul 2. bölge 12. sıradan 7 Haziran'da milletvekili seçilen Markar Esayan ise bu kez 14. sıradan aday listesinde yer aldı. AK Parti, İstanbul 2. bölgeden 12 milletvekili çıkarmıştı. Bu durumda, Markar Esayan'ın seçilme ihtimali zorlaştı.

Haberin Devamı

HÜSEYİN YAYMAN LİSTE DIŞI

AK Parti'de liste dışı kalan bir başka isim ise Hüseyin Yayman. Yayman, 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti İstanbul milletvekili seçilmişti. Hüseyin Yayman, 1 Kasım seçimleri için aday gösterilmedi.

ÇİZİK YİYEN SAVCI SAYAN TWITTER'DA İSYAN ETTİ!

Eski CHP'li Savcı Sayan, 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için AK Parti'nin YSK'ya verdiği aday listesinde kendine yer bulamadı. Sayan, Ak Parti yönetiminin kararına twitter hesabından tepki göstererek, "Halimi, emeğimi engelleyenleri Allah'a havale ediyorum. ALLAH VAR GAM YOK" şeklinde mesaj paylaştı.

Sayan, 7 Haziran'da yapılan seçimde AK Parti'den İzmir 2. bölge 7. sıra adayı olarak gösterilmiş ama Meclis'e girememişti.

FİKRİ AKYÜZ GİREMEDİ
İstanbul 2. Bölge'den aday adayı olan gazeteci Fikrşi Akyüz de AK Parti listesinde kendine yer bulamadı. Akyüz, twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ak Parti İstanbul 2.Bölgeden aday adayı idim. Aday gösterilmedim. Destekleyenlerden Allah razı olsun" ifadelerini paylaştı.
İHSAN ÖZKES O TWEET'LERİNİ SİLDİ
7 Haziran'da CHP İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye giren ve daha sonra partisinden istifa eden emekli müftü İhsan Özkes'in, son dönemde yaptığı açıklamalar nedeniyle AK Parti'den aday gösterilebileceği konuşuluyordu. Özkes'in ismi aday listesinde yer almadı. İhsan Özkes'in, CHP'den istifa ettiği 21 Temmuz'dan sonra paylaştığı tweet'leri sildiği görüldü.

Haberin Devamı