Gazete Vatan Logo

AK Parti'de 874 belediye başkanı ile ilgili FETÖ soruşturması yapıldı

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "AK Parti'de bugüne kadar 874 belediye başkanı ve 12 bine yakın meclis üyesi ile ilgili FETÖ soruşturması yapıldı. Tespit ettiğimiz Belediye Başkanlarından 4 tanesinin ihracını, 1'inin de istifasını aldık. Meclis üyelerinden şu ana kadar 14 üyenin istifaları alındı" dedi.

AK Parti'de 874 belediye başkanı ile ilgili FETÖ soruşturması yapıldı

Yerel yönetimlerin sorunlarını yerinde belirlemek için Malatya'da belediye başkanları ve partisinin ilçe başkanlarıyla bir araya gelen Erol Kaya, şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kaya, "Şu an kadar AK Partinin 874 belediye başkanı ve 12 bin yakın meclis üyesi ile ilgili süreç belli bir noktaya geldi. Tespit ettiğimiz Belediye Başkanlarından 4 tanesinin ihracını, 1'inin de istifasını aldık. Meclis üyelerinden şu ana kadar 14 meclis üyesinin istifaları alındı. 2 binden fazlada belediye personeli ile ilgili KHK'lar ile işten uzaklaştırma işlemi yapıldı" dedi.

CHP'nin FETÖ ile ilgili yapılan işlemleri sulandırdığını ifade eden Kaya, "Ana Muhalefet Partisi FETÖ ile ilgili AK Partinin yaptığı işlemleri biraz sulandırmaya ve farklı bir noktaya çekme gayreti görüyoruz. Bunu asla kabul etmek mümkün değildir. Biz 17-25 Aralık'ta bu mücadeleye başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanımız bu bir terör örgütüdür dediğinde, CHP'liler bunları himaye etti. 2014 yerel seçimlerine beraber girdiler. Birgül Ayman Güler biz cemaat ile birlikte 2014 yerel seçimlerine girdik dedi. Biz buna rağmen tek tek araştırıyoruz. CHP araştırma yapmasın ayna baksın birçokları kendilerini göreceklerdir" diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti olarak yerel yönetimlerin sorunlarını yerinde belirlemek için burada olduklarını ifade eden Kaya, "Eğer belediyelerimizi doğru dizayn edemezsek bırakın yatırımcıların gelmesini, mevcutları bile kaçırmak mümkündür. Dolayısıyla Türkiye'de şehirlerin gelişmesi, büyümesi bu ülkenin aynı zamanda motor gücünü oluşturuyor. Artık ülkelerin yarıştığı bir tablodan geçtik, şimdi şehirlerin rekabet ettiği, işbirlikleri yaptığı bir tabloya evrildik" ifadelerine yer verdi.