Gazete Vatan Logo

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı H.ibrahim Aşgın kimdir?

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı H.ibrahim Aşgın oldu. Hayatı ile ilgili bilgileri merak edilen H.ibrahim Aşgın kimdir?

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı H.ibrahim Aşgın kimdir?

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı H.ibrahim Aşgın oldu. İşte H.ibrahim Aşgın hakkındaki bilgiler...

H. İBRAHİM AŞGIN KİMDİR?

AK Parti Çorum belediye başkan adayı Halil İbrahim Aşgın 1973 yılında Çorum/Merkez Boğacık Köyü'nde dünyaya geldi.

Üniversite eğitimi dışındaki tüm hayatı Çorum/Merkez'de geçti. İlköğretimini Çorum Cumhuriyet İlkokulu'nda, orta-öğrenimini Çorum İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Lisans eğitimini 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde bitirdi. Halil İbrahim Aşgın yüksek lisansını Marmara Üniversitesi'nde yerel yönetimler alanında yaptı. Doktora eğitimini ise Hitit Üniversitesi'nde sosyoloji alanında tamamladı. Özel Çorum Yabancı Dil, Bilgisayar ve Meslekı Eğitim Merkezi (Language Centre) Kurucu Müdürlüğü'nde on yedi yıl bulunarak ticaretle uğraştı. Son dört yıldır Hitit Üniversitesi'nde yerel yönetimler alanında akademisyen olarak çalışmakta olup, bu görevinden Çorum Belediye Başkanı Aday Adaylığı için istifa etti.

AK Parti tarafından Çorum'da belediye başkan adayı olarak gösterilmesinin yanı sıra yerel yönetimler ve siyaset üzerine akademik çalışmaları da bulunan ve aktif olarak sivil toplum faaliyetlerinde de yer alan Aşgın, evli ve dört çocuk babasıdır.

Haberin Devamı