Gazete Vatan Logo

Ajan iddiasını FETÖ fısıldadı

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ’nün ‘Hava Kuvvetleri İmamı’ olarak aranan Adil Öksüz’ün MİT ajanı olduğu iddialarını yanıtladı: Bu bir akıl karıştırma, FETÖ’nün birilerinin kulağına fısıldadığı bir propagandadır

Ajan iddiasını FETÖ fısıldadı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmalarına ilişkin rakamlar ve yeni bilgiler verirken, örgütün ‘Hava Kuvvetleri İmamı’ olduğu öne sürülen firari Adil Öksüz’ün MİT ajanı olduğu iddialarını da yanıtladı. Bakan Bozdağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

70 bin kişi civarında kişiyle ilgili işlem yapıldı. 32 bin civarında tutuklama söz konusu. Bu süreç içerisinde soruşturmalarda elde edilen deliller, bilgiler, bulgular çerçevesinde yeni tutuklananlar olabileceği gibi tutuklanmış olanlardan adli kontrolle serbest bırakılanlar veyahut doğrudan serbest bırakılanlar olabilir.

‘Ona söyleyen FETÖ elemanı’

Adil Öksüz MİT ajanı falan değil. O bir akıl karıştırmadır, FETÖ’nün birilerinin kulağına fısıldadığı ve onlar vasıtasıyla Türkiye kamuoyuna mal ettiği bir propagandadır. Çok net söyleyeyim, çünkü bunun MİT ile irtibatının olduğunu söyleyen, kim bunu söylemişse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavallı ya da biliyor bilerek onlara kendini kullandırıyor.

Haberin Devamı

Çok net söylüyorum, Sayın Kılıçdaroğlu’na bu bilgiyi getiren hiç şüphem yok FETÖ’nün kullandığı bir elemandır. Türkiye’deki bu yürüyen süreçleri sulandırma çabasına bir bardak suyu da ana muhalefet lideri eliyle döktürmektir.

Yargılamalar nasıl olacak?

Bu davaların çok büyük sanıklı olması yargılama süreçlerini çok uzatacağı gibi maddi gerçeğin ortaya çıkmasını da engelleyebilir. Bir kısmı terör örgütü üyeliğinden yargılanacak. Tıpkı şimdi PKK, DHKP/C Türkiye’nin her yerinde eylem yapıyor ama sadece bir yerde yargılanmıyor. O yüzden bu davaların binlerce sanıklı görülmesi bu işin sulandırılmasına da yol açar, gerçeğin ortaya çıkmasını da engeller, davaların sebepsiz yere uzatılmasını da sağlar.

Silivri’ye uçaklı saldırı için önlem

Bin 500 infaz koruma memuru işten el çektirildi. Henüz ihraçlar yapılmadı ama şüphe nedeniyle görevden el çektirildi ve şüphe ettiğimiz kişilerin görevden alınması için adımlar atıldı.

Silivri’de olsun Ankara’da olsun dışarıdan gelecek herhangi bir saldırıya karşı da hatta helikopterle, uçakla gelecek saldırılara karşı da tedbirler alındı. Şu anda Sincan Cezaevi üzerinde uçuş yasağı var. Silivri Cezaevi üzerinde de uçuş yasakları var.

Haberin Devamı