Gazete Vatan Logo

Airbus’ı kuyruğundan yakalayan

Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yüksek teknolojili karbon parçaların üretimini yapan havacılık firması Epsilon Kompozit, 3 yıl önce başladığı Airbus A320’nin kuyruk center spar (ana kiriş) üretiminin ilk teslimatını gerçekleştirdi.

Airbus’ı kuyruğundan yakalayan

Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yüksek teknolojili karbon parçaların üretimini yapan havacılık firması Epsilon Kompozit, 3 yıl önce başladığı Airbus A320’nin kuyruk center spar (ana kiriş) üretiminin ilk teslimatını gerçekleştirdi. Törene, AIRBUS ana yüklenici yetkilileri Petri Hepola ve Jouko Halonen de katıldı.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Barış Nalçacı, 3 yıl önce başlattıkları kalifikasyon çalışmalarını başarıyla tamamlayarak, Airbus’ın A320 uçağı için ürettikleri ilk kuyruk center spar’ını teslim etmenin onurunu yaşadıklarını belirtti.

2 milyar $ imkanı

Yaklaşık 2.5 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını vurgulayan Nalçacı, “Airbus, 80 firma arasından bizi seçti. Sorumluluğumuz büyüktü. Şu an her birimi özenle inşa edilmiş tesislerimiz var” ifadesini kullandı.

Barış Nalçacı, Türkiye’nin dünyada ilk 10 ekonomi arasında olması için yüksek teknoloji firmalarına büyük iş düştüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bir tır mal ile 30-50 bin dolar yerine 5-10 milyon dolar gelir elde edilebildiğini gösterdik. Tabii ki yüzde 101 doğru üretim gerçekleştirebileceğimizi ispatlayarak bunu başardık. Ama daha yolun çok başındayız. Bugün ülkemize kazandırdığımız dövizi onlarca kata çıkarmak için kararlıyız. Yıllık hacmi 300-500 milyar dolar arasında olan bu sektörden ülkemiz yılda en az 2 milyar dolar gelir elde edebilir.”

Haberin Devamı