Gazete Vatan Logo

Ailesini korumak servete mal oluyor

Başkan Trump ve çocuklarının gerçekleştirdiği seyahatler, güvenlik masrafları nedeniyle Amerikan halkına şimdiden milyonlarca dolara mal oldu.

Ailesini korumak servete mal oluyor

ABD Başkanı Donald Trump ve ailesinin yaşam tarzı, ABD’li vergi mükelleflerine pahalıya mal olacağa benziyor. Yerel basında çıkan haberlere göre Başkan Trump ve iş dünyasıyla bağlarını koparmayan çocuklarının seyahatlarinden doğan güvenlik masrafları, şimdiden milyonlarca doları buldu.

Göreve gelmesinden bu yana geçen 1 ay içerisinde 3 kez Florida’ya giden Trump’ın seyahatlerinin toplam maliyetinin 10 milyon doları aştığı belirtiliyor. Normalde Amerikan başkanları tatil günlerinin bir bölümünü, başkent Washington’a sadece 100 kilometre uzaklıktaki Camp David’te geçirmeyi tercih ediyordu, ancak Trump bunun yerine bin 600 kilometre ötedeki Palm Beach’te, sahibi olduğu Mar-a-Lago Malikanesi’ne gidiyor. Uzmanlar, sahil kıyısında bulunan malikane ve golf kulübünde başkan ve yakın çevresinin güvenliğinin sağlanması işinin son derece pahalı ve zahmetli bir operasyon olduğunu vurguluyor.

Günlük 500 bin $

Trump’ın eşi Melania ve küçük oğlu Barron’un New York’ta kalmaya devam etmeleri de, başkan ve ailesini korumakla yükümlü Gizli Servis için tam bir güvenlik kabusu oluşturuyor. New York Polis Teşkilatı’nın tahminlerine göre, Trump Tower’daki evlerinde kalan first lady ve Barron’u korumanın günlük maliyeti 500 bin doları buluyor. Melania’nın Barron’la birlikte yakın zamanda Beyaz Saray’a taşınmaması durumunda güvenlik masraflarının yıllık 183 milyon doları aşabileceği söyleniyor.

Haberin Devamı

Trump grubunun yöneticiliğini yürüten Eric ve Donald Jr’ın yurt dışı seyahatleri de, ekstra güvenlik maliyeti doğuruyor. Dubai’deki Trump Golf Kulübü’nün açılışına giden oğul Trump’ları korumakla görevli ajanların otel masrafının 16 bin doları bulduğu öne sürülüyor. Eric Trump’ın son Uruguay gezisinin güvenlik maliyeti de 100 bin doları bulmuştu.

Obama’yı sollayacak

Trump’ın selefi Barack Obama’nın 8 yıllık başkanlığı döneminde toplam seyahat masrafının yaklaşık 97 milyon dolar olduğu açıklandı.