Gazete Vatan Logo

Ailemi kızdıracak kararlar almam

Son filmi Benim Adım Feridun'la kamera karşısına geçen Özge Borak, "Ne yapacağım belli olmaz. İşim yoksa valizimi alır yola çıkarım. Ama köklü bir karar alacaksam ailemin kızacağı şeyleri yapmam" diyor

Ailemi kızdıracak kararlar almam

Keyfin nasıl? Seni bir dramada görmeyeli çok oldu. Var mı yeni projeler?

Çok iyi her şey yolunda gidiyor. Uzun zaman tatil yaptım. Aslında hala tatilde sayılırım. Ama şu an için görüştüğüm yerler var. Bu sezon yeni projelerden birinde olacağım. Çünkü bir dramada yer almayı özledim ve istiyorum. Drama zamanım geldi.

Güldür Güldür’den ayrılmanın sebebi yazılanlar gibi kavga mı gerçekten?

Her zaman her konu altında bir sebep aranır. İnsanların hoşuna mı gidiyor acaba birinin bir işten sorunla ayrılması. Ama bizde öyle bir şey olmadı. Her ayrılığın altında sorun kavga olmak zorunda değil. İnsanlar konuşarak da uzlaşabiliyor. BKM ile kötü olmak gibi bir durumum söz konusu bile olamaz. Ne ekiple ne yapım tarafıyla ters düşmedim. Birbirimizle bir derdimiz yok, yaşadığımız bir terslik yok. Sadece benim dramaya yönelmek istememle ilgili bir durum bu.

Neden dramaya ara verdin?

Şimdiye kadar teklifler ne yönde geldiyse o yöne doğru bir yol çizdim.

Komedide bu kadar başarılı olacağını biliyor muydun?

Her işte bir kaygım oluyor. Projeleri dram veya komedi olarak ayırmıyorum. Kendimle çok uğraşıyorum ve bunun başarıyı getirdiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

İşine dair zaman içinde değişmez kuralların oluştu mu?

Hayatım boyunca değişmeyen tek kuralım var o da yaptığımız işlerde adaletli olmak. Ama her zaman aynı adaleti karşı taraftan göremeyebiliyorsunuz. Ekip işi yapmak benim için en adaletli ortamdır. Yanıma kar kalan şey kaybetsem de kazansam da adalet duygum oldu. Bunun dışında hayata her şeyden biraz mantığıyla bakmaya çalışıyorum. Eskiden çok fazla her şeye titizlenirdim. Sanki o şeyi sadece ben başarabilirmişim gibi sanırdım ama öyle bir dünyanın olmadığını kabul edip hayatımı rahatlattım. Her şeyin kontrolünü sağlamak imkansızmış bu yüzden her şeyi akışına bırakmayı öğrendim. Görev insanıyım. Bu anlamda iş bitirme konusunda yardımlaşmanın artık daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Ben de olsam Ayla gibi terk ederdim

Bu kez seni Benim Adım Feridun filmiyle izleyeceğiz. Nasıl bir iş oldu?

Filmde çok küçük, öz ama önemli bir rolüm var. Bütün olayların fitilini ateşleyen kilit bir roldeyim. Çağan Irmak filminde çalışmak çok istiyordum. Onunla çalışmak çok güzel bir deneyim oldu.

Haberin Devamı

Filmde terk eden bir kadını oynuyorsun... Ayla'nın terk edişi üzerine yorumun nedir?

Filmde Ayla'nın terk edişi kesinlikle haklı bir terk ediş. Dışarıdan bakıldığında kız, çocuğu terk etti gibi bir şey görünebilir ama her şeyin altı doludur. Mesela Ayla daha hareketli, gezmeyi tozmayı seven biriyken Ersan tam tersi evinde oturup yazısını yazıp hayatını öyle yaşayan biri. Buna rağmen Ayla emek vermişken aynı karşılığı göremeyince Ersan'ı terk ediyor. Ben ona hak veriyorum insanlar da izleyince benim gibi "Ben olsam ben de terk ederdim" diyecektir. Haklı bir terk ediş var yani.

Oyunculukla kafayı bozmadım

Oyunculukla yaşayanlardan mısın?

Hayır oyunculukla kafayı bozmadım. Bu bana hiç sağlıklı gelmiyor. İnsan, arkadaşlık, aile ve sevgili ilişkileriniz böyle olursa doğru ilerlemez. Her dakika sizin işinizden bahsedersek olmaz. Hayat sadece oyunculuktan ibaret değil.

Haberin Devamı

Sende biraz kafasına estiğini yapan biri havası var yanılıyor muyum?

Evet arkadaşlarım da hep bunu der. Öyle bir yönüm var. Ne yapacağım belli olmaz. Eğer işim yoksa yarın valizimi alır yola çıkarım. Her an program yapabilirim. Tabii böyle olmakla beraber değer yargıları da olan biriyim. Ciddi, köklü bir karar almam gerekirse ailemin kızacağı şeyleri gözümü karartıp yapmam. Ama şahsi çıtır çerez konularda hızlı karar veririm.

İlişkiniz nasıl gidiyor?

Hiçbir zaman kaçan, saklanan biri olmadım. Berkay'la güzel bir ilişkimiz var. Hayatımızdan çok memnunuz. Beraber bir şeyler paylaşmaktan mutluyuz. Tabii herkes bu ilişkiyi bir adım öteye götürecek miyiz merak ediyor. Ama şimdilik bu şekilde hayatımız devam ediyor. Değişik bir şey olursa zaten saklanmıyoruz.