Gazete Vatan Logo

Ailede bıçak yarası

24 saat içinde kimi kocasını kimi karısını kimi karısı için kendini bıçakladı, yaraladı ya da öldürdü. Öfke, kolay bulunur bıçakla şiddete dönüşünce geriye dağılan, ölen, tükenen aileler kaldı.

Ailede bıçak yarası

Dönmeye ikna edemedi 4 çocuğunun annesini sokakta...

İstanbul’da yaşayan Şeyda Ayyıldız, eşi Hakan Ayyıldız ile yaşadığı geçimsizlik üzerine 4 çocuğunu da yanına alarak Tekirdağ Saray’da yaşayan anne ve babasının yanına yerleşti. Çerkezköy’de tekstil fabrikasında da iş bulan Şeyda’nın önü, dün sabah evden işe giderken ayrı yaşadığı eşi Hakan Ayyıldız tarafından kesildi.

Bebeğini emziriyordu

İddiaya göre, Hakan Ayyıldız, yeniden eve dönmesini istediği eşinden ‘hayır’ yanıtını alınca yanındaki ekmek bıçağı ile 4 kez bıçaklayıp kaçtı. Sağlık ekipleri Şeyda Ayyıldız’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Kızının öldüğüne inanamadığını söyleyen Nabiyan Gül, “Sabah kalktığımda bebeği kucağında yatıyordu. Ona hadi kızım işe gideceksin dedim. Bebeğini emzirip daha sonra çıktı. Nasıl yaptı bunu? Yaktı bizi, içimizi yaktı. Allah da onu yaksın. Küçük bebeği vardı, onu emziriyordu” dedi.

Tartıştığı kocasını uyurken....

Gaziantep’te fabrika işçisi Adem D. (25), kendisiyle aynı yaştaki eşi Gamze D. geçen salı akşamı kavga etti. Olay Yukarıbayır Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 3 yıllık evli oldukları öğrenilen Gamze ve Adem D. çifti, tartışmaya başladı. Adem D. uyumak için odasına geçti. Gamze D., bıçakla eşini vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Gamze D. ise olayın ardından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Çocuklarının önünde dört yerinden...

Esenyurt’ta İncirtepe Mahallesi’nde iddiaya göre Hanife Karakaş, yaramazlık yaptığı gerekçesiyle çocuğunu dövdü. Buna tanık olan baba Orhan Karakaş eşiyle tartıştı, eşini önce darp etti ardından da bıçakladı. Yaralı kadın Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Koca ise gözaltına alındı. Çocuklar ise anneanneye teslim edildi.

Eşi eve dönsün diye gasp filmiyle kendini bıçakladı
Adana Seyhan’da iddiaya göre, evde yalnız yaşayan 63 yaşındaki Hikmet Özgür, polisi arayıp, tanımadığı kişilerin eve gelerek kendisini bağladığını ve bıçaklayarak 300 lirasını aldıklarını söyledi. Polis Özgür’ün karın ve boğazından hafif şekilde bıçaklandığını gördü. Polis, olay saatinde apartmana giren kimsenin olmadığını saptayınca Özgür’ü sorguya aldı. Özgür eşinin eve dönmesi için böyle bir şey yaptığını söyleyerek, “Bunalımdaydım, kendi kendime zarar verdim. Sonra beni başkasının bıçakladığını söyledim” dedi. Bunun üzerine ekipler, Özgür’e idari para cezası kesti.
16’sında evlendi hapise giren eşine af istiyor
Balıkesir’in Erdek ilçesinde şu anda 26 yaşında olan Nuri Canbaz, 2009 yılında 17 yaşındayken, 14 yaşındaki Yeliz Canbaz’ı kaçırmasının ardından, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklu yargılandığı davada 7 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay sürecinde tahliye olan ve bu sırada 16 yaşını dolduran Yeliz Canbaz ile mahkemeye başvurup resmi nikahla evlenen Nuri Canbaz, kararın onanması üzerine yeniden cezaevine girdi. Şu anda 23 yaşında olan Yeliz Canbaz, 6 ve 4 yaşındaki çocuklarının babası olan eşinin uzun süredir cezaevinde olduğunu söyleyerek, “Eşimi zorlayan bendim. Af çıkmazsa benim eşim 3 sene daha cezaevinde yatacak” dedi.

Haberin Devamı