Gazete Vatan Logo

Aile hekimi nasıl değiştirilir? İşte aile hekimi değiştirme sayfası…

Aile hekimi uygulaması, kişiye atanan hekimin kim olduğunu gösteren bir uygulama. Bu uygulama ile sağlık kuruluşlarından işlem yapmak isteyen vatandaşlar artık internetten işlemlerini yapabiliyor. Peki aile hekimi nasıl değiştirilir? İşte aile hekimi değiştirme sayfası

Aile hekimi nasıl değiştirilir? İşte aile hekimi değiştirme sayfası…

Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı Aile Hekimi uygulaması ile kişiye atanan hekimin kim olduğu aile hekimi sorgulaması ile kolayca öğreniliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşın daha hızlı ve daha kaliteli sağlık hizmetine ulaşabilmesi amacı ile gerçekleştirdiği çalışmalardan birisi olan Aile ve Toplum Sağlığı Merkezleri, yeni bir uygulama ile vatandaşa kolaylık sağlıyor. Vatandaşların ikamet adreslerine göre yapılan ayrımlar çerçevesinde atanmış olan Aile hekimi nasıl değiştirilir? İşte aile hekimi değiştirme sayfası

AİLE HEKİMİ SORGULAMA İŞLEMİ NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Eski adıyla Sağlık Ocağı olan Aile ve Toplum Sağlığı Merkezleri, Türkiye' de sağlık hizmetlerinin ilk adımı olan bu sağlık kuruluşlarında verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılmasını sağlıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşın daha hızlı ve daha kaliteli sağlık hizmetine ulaşabilmesi amacı ile gerçekleştirdiği çalışmalardan birisi olan Aile ve Toplum Sağlığı Merkezleri, pek çok yeniliği beraberinde getirdi. Öncelikle vatandaşların çok uzun saatler süren sıra bekleme çilesiyle uğraşmasına neden olan ve büyük bir yoğunluğa neden olan kargaşanın ortadan kaldırılması için "Aile Hekimi" şeklinde yeni bir uygulamaya geçti. Böylelikle özellikle nüfusun yoğun olduğu bölgelerdeki yoğunluğu dinamik biçimde dağıtılarak, daha hızlı ve daha kaliteli bir sağlık hizmeti verilebilmesi sağlandı.

Haberin Devamı

AİLE HEKİMİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

AİLE HEKİMİ NEREDEN SORGULANIR?

Aile hekiminizi bilmiyorsanız, internetten de kolayca aile hekimi sorgulama yaparak, öğrenebilirsiniz. İkamet adresinize göre Sağlık Bakanlığı sisteminin siz ve aileniz için atamış olduğu aile hekiminin kim olduğunu internette E-Devlet Kapısı portalından öğrenebilirsiniz. E-Devlet aile hekimi sorgulama ekranından, aile hekiminizin adını ve görevli olduğu Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi bilgilerini öğrenebilirsiniz. E-Devlet aile hekimi sorgulama işlemi için kimlik doğrulaması yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Aile hekimi sorgulama işlemini E-Devlet Kapısı portalından yapmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Haberin Devamı

• Bilgisayarınızdaki internet tarayıcısında "turkiye.gov.tr" adresini yazın ve aratın.

• Açılan E-Devlet Kapısı portalı resmi ana sayfasındaki "Giriş Yap" seçeneğine tıklayın.

• E-Devlet kimlik doğrulama ekranında "T.C. kimlik numarası" ve "E-Devlet Şifresi" bilgilerini girerek, "Sisteme Giriş Yap" seçeneğine tıklayın. Dilerseniz "mobil imza", "e-imza", "T.C. kimlik kartı" ve "internet bankacılığı" şeklindeki diğer E-Devlet giriş yöntemleriyle de kimlik doğrulama yapabilirsiniz.

• E-Devlet kimlik doğrulamasını yaptığınızda yeniden E-Devlet Kapısı ana sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu aşamadan sonra ise;

• E-Devlet Kapısı ana sayfasında bulunan "Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim" yazılı beyaz kısma "Aile Hekimi Sorgulama" yazın ve aratın. Veya ana sayfadaki "E-Hizmetler" seçeneğine tıklayın ve açılan sayfada "Sağlık" seçeneğine tıklayın. E-Devlet Sağlık hizmetleri sayfasında Sağlık Bakanlığı'na ait olan servis listesini bulun ve içerisinden "Aile Hekimi Sorgulama" seçeneğine tıklayın.

Haberin Devamı

• Ulaştığınız E-Devlet aile hekimi sorgulama sayfasında ise herhangi ek bir bilgi girmenize ise gerek bulunmadan, aile hekiminizin kim olduğunu ad ve soyadı bilgileri ile öğrenebileceğiniz gibi hangi Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi'nde de görevli olduğunu öğrenebilirsiniz.

AİLE HEKİMİ DEĞİŞTİRME NASIL YAPILIR?

Türkiye'deki sağlık hizmetlerinde modern çağ standartlarını sadece altyapı ve eğitim bazında değil, sağlık hizmetinin sunum tarzı noktasında da yakalamayı amaçlayan Sağlık Bakanlığı hem sağlık çalışanları hem de vatandaşlar için önemli haklar tanımıştır. Bu çerçeve vatandaşlar dilerlerse aile hekimi değiştirme hakkına sahip oluyor. Adres değişikliği ya da mevcut aile hekiminden memnun kalınmaması durumunda bu haktan yararlanılabiliyor.

• Bilgisayarda "enabiz.gov.tr" adresini açın.

• Daha önceden kaydınız varsa "T.C. kimlik numarası" ve "E-Nabız şifresi" bilgilerini girerek, "Giriş Yap" seçeneğine tıklayın. Veya yan kısımdaki "E-Devlet üzerinden giriş yapmak istiyorum" seçeneğine tıklayın E-Devlet kimlik doğrulamasıyla sisteme girin. Daha önce kaydınız yoksa "E-Devlet Üzerinden Kayıt Olun" seçeneğiyle önce kaydınızı oluşturun.

Haberin Devamı

• E-Nabız servisine giriş yaptıktan sonra sol kısımdaki menüde bulunan "Aile Hekimi Değiştir" seçeneğine tıklayın.

• Açılan sayfada değişime istinaden bilgileri girerek, değişimi kolayca tamamlayın.