Gazete Vatan Logo

Aile boyu yakalama

ABD’deki Halkbank'a kumpas davasında tanıklık eden FETÖ’cü eski polis Hüseyin Korkmaz’ın, ailesi ve avukatı için yakalama kararı çıkarıldı. Ancak onların da kaçtığı anlaşıldı.

Aile boyu yakalama

ABD’deki Halkbank’a kumpas davasında tanıklık eden FETÖ’cü eski polis Hüseyin Korkmaz’ın, "Belgeleri saklaması için anneme verdim’’ itirafı üzerine Korkmaz’ın annesi, babası, eşi, ağabeyi ve iki kız kardeşi hakkında yakalama kararı çıktı. Korkmaz’ı yurt dışına çıkaran ByLockçu avukatı Ertuğrul Gazi Alperen için de gözaltı kararı verildi.

EVLERİNDE BULUNAMADILAR

Yeni Şafak'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre, Korkmaz’ın annesi, babası, eşi, ağabeyi ve 2 kız kardeşi hakkında gözaltı kararı verildi ancak adreslerinde bulunamadı. Bunun üzerine İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuran savcılık, anne ve baba Korkmaz ise eşi, ağabeyi ve 2 kız kardeşi hakkında yakalama kararı çıkarttırdı.

AVUKATI DA ARANIYOR

Soruşturma kapsamında Korkmaz’ın Türkiye’deki davalarda avukatlığını yapan, aynı zamanda diğer FETÖ sanığı eski polislerin de avukatı olan Ertuğrul Gazi Alperen’in ByLock kullanıcısı olduğunu tespit eden savcılık, Korkmaz’ın Türkiye’den kaçırılmasını da Alperen’in organize ettiğini ortaya çıkardı. Avukat Alperen’in İngiltere’de yaşadığını tespit eden savcılık, Alperen hakkında da yakalama kararı çıkarılması için talepte bulundu. Nöbetçi hakimlikçe “ByLock” kullanıcısı olduğu belirlenen Alperen hakkında da yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADA ÖRGÜT PAYLAŞIMI

Başsavcılık, firari olarak aranan Alperen’in örgütün sözde ‘’polis memurları imamı’’ Süleyman Uysal’’ ve ‘’Yunanistan imamı’’ Recep Uzunallı ile irtibatını tespit ederken, avukat Alperen’in sosyal medya hesaplarından örgüt lehine paylaşımlarda bulunduğu da belirtildi. Avukat Alperen’in, KHK ile kapatılan ‘’Günün Mağdurları Derneği’’ üyesi olduğunu da saptayan başsavcılık, dernek üyeleri arasında Hüseyin Korkmaz’ın eşinin de bulunduğunu, yine avukat Alperen’in, Hüseyin Korkmaz’ın yakını Fatma Korkmaz’la aynı uçakla Rusya’ya gittiğini de tespit etti.