Gazete Vatan Logo

AIDS’li yasal tecavüzcü!

Malavi’de gelenek gereği 105 kadınla cinsel ilişkiye giren Eric Aniva AIDS’li çıkınca devlet başkanının emriyle tutuklandı. İğrenç geleneğe son verileceği açıklandı.

AIDS’li yasal tecavüzcü!

Güneydoğu Afrika ülkesi Malavi’de 1985 yılından bu yana çocuklarında aralarında bulunduğu 105 kadınla cinsel ilişkiye giren Eric Aniva, devlet başkanı Peter Mutharika’nın özel emriyle tutuklandı. Malavi’nin güneyindeki bazı bölgelerde, kız çocukları geleneksel olarak ergenlik çağına girdiklerinde para karşılığında bir seks işçisi ile cinsel ilişkiye sokuluyor. Bu erkek seks işçilerine halk arasında ‘sırtlan’ deniyor ve kızlarla ilişki kurmaları tecavüz değil ‘temizlenme’ olarak görülüyor. Bu geleneğin ‘tecavüz’ü meşrulaştırması bir yana, en büyük etkilerinden biri cinsel yolla geçebilen hastalıkların süratle yaygınlaşması olarak görülüyor. Söz konusu geleneksel uygulamaya artık son verileceğini belirten hükümet sözcüsü, “Bu gelenek ülkemizin imajını kirletiyor. Gerçekten korkunç bir uygulama. Bundan utanç duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Kendi bölgesinin önde gelen ‘sırtlan’larından olan 40’lı yaşlarındaki Aniva, para karşılığında cinsel ‘temizlik’ işleri yapıyor.

Şaka gibi!

Bunun yanı sıra bir adam öldüğünde, gömülebilmesi için önce karısının ‘sırtlan’ ile cinsel ilişkide bulunması gerekiyor. Aynı şekilde bir kadın kürtaj olmuşsa yine ‘temizlenmek’ için bu kişiyle beraber oluyor.

Haberin Devamı