Gazete Vatan Logo

Aidat tartışması kanlı bitti

SAMSUN’da apartman yöneticisi 65 yaşındaki Metin Aydın, aidat yüzünden tartıştığı komşusu 40 yaşındaki Serkan Dinçer’i pompalı tüfekle öldürdü. Olayın ardından şüpheli gözaltına alındı.

Samsun’un İlkadım İlçesi Ulugazi Mahallesi’nde dün akşam bir apartmanın zemin katında meydana gelen olayda, apartman yöneticisi Metin Aydın ile komşusu bir okulda güvenlik görevlisi evli 2 çocuk babası Serkan Dinçer arasında aidat yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iki komşu karakolluk oldu. Polise giderek birbirlerinden şikayetçi olan Aydın ve Dinçer, eve döndüklerinde kapı önünde yeniden tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine iddiaya göre Dinçer’in küfür etmesiyle evde bulunan ruhsatlı pompalı tüfeğini alan Metin Aydın iki el ateş etti.

Başından vurulan Serkan Dinçer, kaldırıldığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan Metin Aydın, mahalle sakinleri tarafından linç edilmek istendi.

’NASIL ÖLMEZ, KAFASINA 2 KURŞUN SIKTIM’

Emniyete götürülen şüpheli, polislere Serkan Dinçer’in ölüp ölmediğini sordu. Polislerin "Ölmedi" demesi üzerine, "Nasıl ölmez kafasına iki kurşun sıktım" diyen Metin Aydın, ifadesinde şunları söyledi:

"Ben apartman yöneticisiyim. Serkan benim karşımdaki dairede oturuyor. 2- 3 yıldır aramızda aidat yüzünden bir tartışma vardı. Hatta mahkemelik bile olduk. Dün akşam da yine tartıştık. Sonra karakola giderek birbirimizden şikayetçi olduk. Eve döndüğümüzde kapının önünde yeniden tartıştık. Bana küfür edince ben de evdeki tüfekle ateş ettim."

Serkan Dinçer’in ölüm haberi üzerine eşi Ayşe Dinçer ile annesi Fikriye Dinçer gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren aileye sağlık ekipleri müdahale etti. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı