Gazete Vatan Logo

Ahtapotun kollarını kestik!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, 81 ilde ve yurt dışındaki temsilciliklerde kutlandı. Milyonların buluştuğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki anmaya eşi ve torunlarıyla katılan Erdoğan, “Pensilvanya’daki melunun takiye, hile, yalan dolanla büyük bir gizlilik içinde büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik” dedi...

Ahtapotun kollarını kestik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde vatandaşlara konuştu, “Pensilvanya’daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik bu böyle biline, son FETÖ’cü hain hesap verene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi, ekledi: Darbe dönemini bir daha açılmamak üzere kapattık. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Zafer altın tepside sunulmaz

15 Temmuz gecesi Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Çerkez... Her bir mezhepten, meşrepten, her bir etnik gruptan vatandaşımız sokaklardaydı. Sağcısı solcusu, zengini fakiri, muhalefeti iktidarı yoktu. Ay yıldızlı bayrağın altında toplanan aziz milletimiz vardı. Bugün (dün) sabahtan beri 81 vilayette anma törenlerimiz sürüyor. 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan, ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şüphesiz hiçbir zafer altın tepside sunulmaz. Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Bu zafer, milletimizin direnişi yanında tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur.

Haberin Devamı

Milletimle iftihar ediyorum

16-17 yaşındaki gencecik fidanları toprağa vermenin üzüntüsü yaşarken ülkemizi kurtarmanın onurunu yaşıyoruz. Tarihimizde yaşanan her zaferin ardından fedakarlık vardır. Kurtuluş savaşına bu milletin istikbali için binlerce şehidin kanı döküldü. 1923 şafağı, anaların bu hissiyatla cepheye gönderdiği binlerce kınalı kuzunun mezar taşları üzerine söktü. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk milleti cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvay-i Milliye şuurunun halen diri olduğunu gösterdi. Bu millet, FETÖ eliyle Türkiye’nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine, müstemlekecilerin uydusu haline getirilmesine izin vermemiştir. Ben bu milletin bir ferdi olmakla iftihar ediyorum.

Darbe dönemini kapattık...

Bu zaferin sahibi 81 milyonun tamamıdır. Nasıl istiklal harbimiz ülkemizde yeni bir dönemi başlatmışsa 15 Temmuz da Türkiye’nin önünde yeni kapılar araladı. Bu dayanışma iklimi başta terör ve vesayetle mücadele olmak üzere Türkiye’yi tüm cephelerde güçlendirdi. 7 Ağustos’ta Sayın Bahçeli ile başladığımız yürüyüşü Cumhur İttifakı ile devam ettirdik. Yeni yönetim sistemiyle Türkiye’nin sıçrayışını hep birlikte göreceğiz. Bu tarihi değişimle Türk demokrasisine çağ atlattık. Tüm bu gelişmelerle ülkemizde artık darbe dönemini bir daha açılmamak üzere kapattık.

Haberin Devamı

Derin bir hafızaya sahibiz

15 Temmuz bize kimin ülkemizin kara gün dostu kimin iyi gün dostu olduğunu gösterdi. Biz milletçe derin bir hafızaya sahibiz. Yaşadığımız hadiseleri sık sık gündeme getirmesek de onları asla unutmayız.

Pensilvanya’daki melun...

15 Temmuz asla unutulamayacak. O bizim için tarihe bir kayıttır. 15 Temmuz sürecinde şahit olduğumuz riyakarlıkları not ettik. O gece bizim için dua edenlerle FETÖ’nün başarısı için gayret edenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Ülkemizden kaçan darbecileri bağrına basanlar hafızamızdan asla silinmeyecek. Kimin kimlerle iş tuttuğunun gayet iyi farkındayız. İlişkilerimizi belirlerken darbeye tavrı da dikkate aldık. İşte Azerbaycan’dan geldi. Ukrayna’dan iki tane geldi. Geliyorlar gelecekler. Pensilvanya’daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik bu böyle biline. Örgütün yapılanmalarını büyük ölçüde çökerttik. Son FETÖ’cü hain de hesap verene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

Haberin Devamı

Şehitlerin adı okundu, halk ‘Burada’ dedi

15 Temmuz Demokrasi Buluşması saat 21.00 sıralarında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kasımpaşa Büyük Piyalepaşa Camii İmamı İshak Danış, Kur’an-ı Kerim okudu. Ardından dev ekrana fotoğrafları yansıtılan şehitlerin isimleri okundu, vatandaşlar da “Burada” diye karşılık verdi. Bu sırada bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Şehitler Makamı’nda dua...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin akamete uğratılmasının 2’nci yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’nda konuştu. Anma için Nakkaştepe’de aracından inerek yürüyüşe katılan Erdoğan’a eşi Emine Hanım ve torunları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, milletvekilleri de eşlik etti. Erdoğan ve beraberindekiler, 15 Temmuz Şehitler Makamı’nda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın okuduğu duayı dinledi.

Haberin Devamı

Köprüde ay-yıldız sürprizi

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne akın eden on binlerce vatandaş, gökyüzünde beliren ay yıldız manzarasını görünce hem şaşırdı hem de duygulandı. Çok sayıda vatandaş da bu kareyi telefonuyla çekip sosyal medyada paylaştı.

Türk bayraklı kamyonlar konvoy yaptı

15 Temmuz gecesi darbecileri engelleyen kamyonlar, dün tören için Köprü’deydi. Kasaları büyük Türk bayraklarıyla kaplanan 36 kamyon, köprü üzerinde art arda sıralanıp konvoy halinde görevli oldukları noktalara gitti.

15 Temmuz ruhu oldukça bizi hiç bir güç durduramaz

BAŞKAN Erdoğan: (‘idam’ tezahüratı üzerine) Bunların hepsi müzakere masasında. Şehitlerimizin kanını asla yerde bırakamayız. Tanklara alkış tutanları ve tankların arasından sıvışanları unutmuyorsak, Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine gidenleri de unutmuyoruz unutmayacağız. 15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha gösterdi: Bu millet asil, cesur ve kahramandır. 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça Türkiye’yi yolundan alıkoyacak hiçbir güç yoktur. Şehit edileceğini bildiği halde darbecilere meydan okuyan Ömer Halisdemirleri, 16 yaşında babasıyla beraber şehadete yürüyen Abdullah Tayyip Olçokları, Gölbaşı’nda bombaların hedefi olan 52 yiğit özel harekat polisimizi asla unutmayacağız.

‘FETÖ’nün arkasından gelenler bitmez’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldiği yemeğin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülke ve bölgemizde yaşananlardan çıkardığımız derslerle kendimize daha aydınlık bir gelecek kurmak için daha çok çalışacağız. Şunu unutmayın bu FETÖ’nün arkasından gelenler bitmez. Onların girdiği bütün hücreleri keşfederek söküp atacağız. Durmak yok, yola devam edeceğiz” dedi. Erdoğan, yemekteki konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

‘Onlara yapılan her yanlış’

Kendi akıllarınca 15 Temmuz’u önemsizleştirmeye çalışanlar aslında örtülü olarak ülkemize ve milletimize karşı ruhlarında biriktirdikleri kibirlerini, kinlerini dile getiriyorlar. Terörle mücadelemizi küçümseyenler de aynı ruh halindedir. Hiçbir siyasi, sosyal, ekonomik çıkar hiçbir kişisel husumet böyle bir alçaklığı mazur gösteremez. Şehitlerimizin, gazilerimizin incitilmesine asla izin vermeyiz. Her şehit ailesi ve her gazi benim öz kardeşim mesabesindedir. Onlara yapılan her yanlışı şahsıma yapılmış sayarım, ona göre davranırım.

‘Elif gibi dosdoğru...’

Cehalet okuma yazma bilmemek değil, tarihini, kültürünü öğrenmemektir. Bize kendini bilecek, elif gibi dosdoğru olacak, gönüllere girecek nesiler lazım. İşte bunun için eğitim öğretim konusunu önceliklerimizin en başına alıyoruz. Buradan inşallah İstanbul’a geçiyorum, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde de, orada da Şehitler Mabedi’nin olduğu bölgede bir ikinci merasimi ayrıca yapacağız. Ve orada yine halkımızla buluşacağız, hitabımızı yapacağız. Ve bilin ki bugün 81 vilayette aynen bu törenler yapılıyor. Bunu artık kalıcı kılacağız. Ne dedik? 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.

Şehitler için Kur’an okudu

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Millet Camisi’nde düzenlenen Hatm-i Şerif Merasimi’nde şehitler için Kur’an-ı Kerim okudu. Erdoğan’ın ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da dua etti. Programa, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve kabine üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Acılarımız hâlâ taze
Ankara Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin 2’nci yıl dönümü nedeniyle Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitliği’nde anma töreni düzenledi. Anma törenine, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törende şehitler için Kuran-ı Kerim okunduktan sonra dua edildi.
,
Ziyaret sonrasında konuşan Başbakan Yıldırım, “İki yıl geçmiş olmasına rağmen acılarımız tazeliğini koruyor. Başında söylediğimiz gibi 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Gerek şehit yakınlarımız gerekse milletimizin tamamı bu duygularla bugünü Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve buna benzer hiçbir olayı milletimizin yaşamamasını diliyorum” dedi.