İşinizi ciddiye almazsanız yok olursunuz

Son bir yıldır birçok şehirde Elektronik Fatura Ödeme Merkezleri (EKÖM) açıldı...

Haberin Devamı

Son bir yıldır birçok şehirde Elektronik Fatura Ödeme Merkezleri (EKÖM) açıldı. Adına bakınca aklınıza öyle birkaç katil ve içinde bir sürü elemanın çalıştığı bir şirket gelmesin. Zira bu işyerlerinde sadece bir-iki eleman çalışıyor. Vatandaşlar ellerindeki elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturalarını kurum veznelerine yatırmak veya internet aracılığıyla ödemek yerine semtlerinde bulunan bu Elektronik Fatura Ödeme Merkezleri'ne götürüp yatırabiliyorlar. Ödeme tarihi bitmemiş faturalar için 50 kuruş, günü geçmiş olanlar için ise 1 YTL ödeniyor. Neyse, vergisini veren, hiçbir yasadışı yönü olmayan bu işyerleri hem sahibine para kazandırıyor hem de vatandaşın işini görüyor. Yani alan memnun, satan memnun.

Ancak son günlerde bu işyerleriyle ilgili olarak bana gelen mesajlar bazı suiistimallerin olduğu yönünde. Bakın, geçen gün bir okurum elektrik faturasını yatırmak için Bahçelievler'de bulunan Elektronik Fatura Ödeme Merkezi'ne gitmiş. İlk kez bu şekilde fatura yatırdığı için içine kurt düşen okurum, bir hafta sonra BEDAŞ'ı arayıp faturanın yatırılıp yatırılmadığını sormuş. Aldığı cevap, "Beyefendi faturanız yatırılmamış" olmuş. Telefondaki yetkili ayrıca bu işyerleriyle ilgili çok sayıda şikâyet aldıklarını, bu tür firmalarla herhangi bir ilişkilerinin olmadığını ve yaşanacak bir sorunda kurumun sorumluluk almayacağını belirtmiş.

Benim kimsenin parasında, pulunda gözüm yok. Ancak para kazanmaksa niyet, işi titizlikle yapmak, vatandaşların duyduğu güveni sarsmamak gerekir. Henüz yeni olan bu işte de şimdiden sorunlar ortaya çıkmış. Bunlar sürekli tekrarlanırsa, bu işyerlerinin ömrü uzun olmaz gibime geliyor. O yüzden biran önce kendilerine çeki düzen vermeleri şart. Yoksa hızla her semte serpildikleri gibi aniden kapılarına kilit vurulur. Benden uyarması.

Çaylılar da çok şikâyetçi
Ziraat Bankası'nın bankamatiğinden haftasonu para çekemeyen bir vatandaşın şikâyetine geçen gün yer vermiştim. Yazım çıktıktan sonra birçok okuyucumdan mesaj geldi. Hemen hepsi de aynı sorunla karşılaştıklarını belirtiyorlardı. Ancak Afyon'un Çay Ilçesi'nde oturanların gönderdiği şikâyet mesajı diğerlerinden farklı. Dediklerine göre ilçedeki Ziraat Bankası şubesinde elektronik sistemden alınan işlem sırası en çok bankada çalışan memurlar tarafından ihlal ediliyormuş. Hemen herkesin tanış olduğu bu küçük ilçede, bazı kişiler hiç numara almadan memurun yanına gidip işini hallediveriyormuş. Ya da memur onları yanına çağırıyormuş. Cihazdan numara alıp, sırasını bekleyenler de enayi yerine konuldukları için adeta isyan ediyorlar.

Valla vatandaşların bana aktardıkları bu şekilde. Türkiye'nin en büyük bankalarından birinde böyle bir durumun yaşandığına inanasım gelmiyor. Ancak yine de banka yöneticilerinin bu konuda bir inceleme yapmaları gerekir diye düşünüyorum. Bana da bir açıklama gönderirlerse sevinirim.

Kısa kısa
Okullardan gelen kitap isteklerine elimden geldiğince yer vermeye çalışıyorum. Ancak yardım talepleri sadece okullarla sınırlı değil. Bakın, en son Adıyaman E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Hamza Avcı'dan bir mesaj aldım. Avcı yazısında, kurumda yatan hükümlü ve tutukluların kültür seviyelerini yükselterek topluma faydalı birer insan haline gelmelerini sağlamak ve cezaevi kütüphanesini yeni ve güncel eserlerle zenginleştirmek amacıyla bir kampanya düzenlediklerini belirtiyor. Bu yüzden de duyarlı vatandaşlardan kitap, dergi, CD ve kaset yardım istiyor. İletişim kurmak isteyenler için adres ve telefon bilgilerini veriyorum.

Adres: E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu -Adıyaman
Telefon: 0416 216 48 19/0416 216 11 10
Faks: 0416 216 48 19

DİĞER YENİ YAZILAR