Postacılar dertlerini anlatacak?

Onlar, yıllarca yurdun dört bir yanında kar-kış, dağ-tepe demeden mektup, havale dağıtan postacılar... Üstelik birçoğu da yüksekokul mezunu

Haberin Devamı

Onlar, yıllarca yurdun dört bir yanında kar-kış, dağ-tepe demeden mektup, havale dağıtan postacılar... Üstelik birçoğu da yüksekokul mezunu. Ancak nedense kendilerine gereken değer verilmiyor, hak ettikleri ilgiyi göremiyorlar. PTT'de 4-5 yıl görev yapan bekçilerin sınavsız olarak memur kadrosuna atandıklarını belirten dağıtıcılar, kendilerininse yıllarca, görevde yükseltme yapılmaksızın, aynı kadroda bekletildiklerini söylüyorlar.

Yüksekokul mezunu posta dağıtıcılarının isteği, sınav yoluyla da olsa kendilerine görevde yükselme şansının tanınması. Bugüne kadar topladıkları dilekçeleri defalarca PTT Genel Müdürlüğü yetkililerine ulaştırmışlar ama olumlu bir sonuç alamamışlar.

Ne diyeyim, adamlar yerden göğe kadar haklı. Yıllarca canla başla hizmet verdiği halde sürekli aynı konumda kalmak, gerekli ilgiyi görememek herkesi isteksiz, motivasyondan yoksun hale getirir. Sanırım, PTT'deki gecikmelerin, aksamaların, kaybolmaların nedenlerinden birisi de bu. Haksız mıyım?

Birkaç sene daha sabredeceğiz...
Geçen hafta İstanbul'daki park sorununa değinmiş, yollardaki ve kaldırımlardaki araç işgalinin ne zaman sonlandırılacağını il yöneticilerine sormuştum. Yazımdan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir açıklama geldi. Dediklerine göre, ilk aşamada 26 ilçede araştırma yapılıp, mevcut otoparkların sayısı, kapasiteleri ve türleri saptanmış. Bu verilerin ışığında, gelecekteki otopark ihtiyacı göz önüne alınarak, her bir ilçede yeni otopark alanları belirlenmiş. Hali hazırda 900 araç kapasiteli 2 otoparkın inşaatı devam ediyormuş.

Ayrıca 3200 araç kapasiteli 9 otoparkın inşaatı ihale aşamasındaymış. Bunların dışında 1026 araç kapasiteli 3 otoparkın projesi tamamlanmış, 1784 araçlık 3 otoparkın projesi de devam ediyormuş. 2920 araç kapasiteli 5 otoparkın projesi da ihale aşamasındaymış. Etüt-proje aşamasında ise 9335 araçlık 4 otopark bulunuyormuş. Bunların yanında 155.357 araç kapasiteli 200 otoparkla ilgili çalışmalara devam ediliyormuş. Otoparklara ilaveten, proje-etüt aşamasında olan transfer merkezleriyle ayrıca kullanım etkinliği yüksek yaklaşık 40.000 araçlık park et ve git otopark oluşturuluyormuş.

Büyükşehir Belediyesi'nin otopark konusunda hedefleri büyük. Otoparklar tamamlandığında, bu sorun bütünüyle ortadan kalkacaktır. Umarım, bu projeler kısa sürede gerçekleşir de İstanbul'un yolları işgalden kurtulur ve vatandaş rahat bir nefes alır. Ayrıca Büyükşehir yetkililerine de çalışmalarında başarılar dilerim.

Bandırma'nın yolları...
Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde geçen sene doğalgaz bağlantısı kurmak için yollar kazıldı, borular döşendi. Birkaç ay içinde de vatandaşlar gazı kullanmaya başladı. Ancak çukurları kapatmak için kimse hiçbir çaba sarfetmedi. Nedeni ise elektrik kurumunun da kabloları yer altına alacak olmasıydı. Yani amaç yolların iki defa kazılmaması, doğalgaz için açılmış çukurların bu iş için de kullanılması. İlgili kurumların bu açıklamaları her türlü çileyi çeken vatandaşlara da mantıklı geldi. Bu duruma bir-iki ay ses çıkartmadılar. Ancak aradan aylar geçtiği halde gelen giden olmadı. Ne kablolar döşendi ne de çukurlar kapatıldı. Buna bir de kışın karı, çamuru ve buzu eklenince, delik deşik yollar Bandırmalıların kâbusu oldu.

Bu nasıl bir vurdumduymazlıktır, bir anlam veremiyorum. Aylardır hiçbir icraatta bulunmadığınız gibi vatandaşlara da herhangi bir açıklama yapmıyorsunuz. Tabii çileyi çeken, köstebek yuvası haline gelmiş yollarda zar zor ilerleyen siz değilsiniz. TEDAŞ yetkililerinden ve Bandırma Belediyesi'nden biran önce bir açıklama bekliyorum.

DİĞER YENİ YAZILAR