Ümraniye'nin yarısı kaçak inşaat (2)

Aldığı iç göçle nüfusu 1 milyona yaklaşan Ümraniye eskisinden çok farklı, daha modern bir görünüme sahip. Fakat ilçedeki kaçak yapılaşma o kadar büyük ki mafya bile buradan kaçmış

Haberin Devamı

Bir Ümraniye sakini: Belediye Alemdağ Caddesi'nde Ramazan çadırı kurmuştu. Çadırın kurulduğu yaklaşık 4 bin m2 alandaki çamlar kesildi. Belediyenin bu ağaç katliamını yapmaya hakkı var mı?

Başkan: Söz konusu yer yıllardır Ümraniye'nin bağrında atıl ve kullanılmaz bir yerdi. Bu bölge sadece içinde bulunan birkaç ev dışında kimsenin istifade edemediği bir alandı. Biz yeni bir anlayış ve bakış açısıyla, birkaç insanın tasarrufunda bulunan TRT lojmanları alanını tüm Ümraniye halkının kullanımına ve hizmetine açtık. Ve bu alan içinde bulunan birkaç ağacı kökünden çıkartarak yine aynı bölge içerisinde boş alanlara diktik. Böylece hem Ümraniye halkı yeni bir buluşma ve kaynaşma alanına kavuştu, hem de yeşili korumaya devam etmiş olduk.

Birgül Gürbüz: Kazım Karabekir Mahallesi'nde oturuyorum. Gülten Sokak'tan Mandıra Deresi'ne kanalizasyon akıyor. Özellikle yazın evlerimizde duramıyoruz.

Başkan: Mandıra Deresi ıslah çalışması Küçüksu Deresi'nde ıslah çalışması devam ediyor. Önümüzdeki yıl içinde, dere Büyükşehir ve belediyemizce ortak bir çalışma neticesinde keşif artışı verilmek suretiyle 2005'te tamamlanacaktır.

Dürdane Genç: Atatürk Mahallesindeki sokakların hali berbat. Her taraf delik deşik. Bir de Mandıra Cad.'nde araçlar sağlı sollu park ettikleri için geçen diğer araçlar dönüş yapamıyorlar.

Başkan: Belirtilen bölgede periyodik olarak kontroller yapılıyor ve görülen aksaklıklar gideriliyor. Park sorunu sadece bölgemize has değil, tüm İstanbul ilçelerinin sorunu olan bir durum. Kaldı ki, Trafik Park Yasası belediye yetkilerinde değil. Ama buna rağmen trafik sorununu azaltmak için belediyemizin otopark projeleri önümüzdeki yıl hayata geçecektir.

Hakan Kuşçu: Ümraniye-Kadıköy arasında E-5'te çalışan otobüsler çok dolaştıkları için 2 saatte gideceğimiz yere varabiliyoruz. Libadiye üzerinden Ümraniye'ye hat koyamazlar mı?

Başkan: Söz konusu talep İ.E.T.T. Genel Müdürlüğü'ne bildirilerek, sorunun giderilmesi hususunda gerekli görüşmeler yapılmıştır.

Atakent Sitesi sakinleri: Ümraniye İstiklal Mahallesi Atakent'te oturuyoruz. 30 yıllık ve 6000 konuttan oluşan bu siteye ait yeşil bir alan var. Burası Atakent'in imarında açık hava sineması ve alışveriş merkezi olarak geçiyor. Ancak yıllardır buraya hiçbir şey yapılmadı ve yapılmasına da izin verilmedi. Şimdi de bu alan birilerine peşkeş çekiliyor. Bir mühendislik firması buraya konut yapacakmış... Daha önce Belediye Başkanı Hasan Can'a dilekçelerle başvurduk. Bizimle resmen dalga geçti.

Başkan: Mevzubahis yeşil alan olarak anılan yer, 1/5000 ve 1/1000'lik imar planlarında açık sinema lejantında bulunan özel mülkiyet alanıdır. Mülkiyet sahibi vatandaşımız 1/5000'lik planlayıcı olarak Büyükşehir'e müracaatta bulunarak, açık sinema alanı lejantlı mülkünün konut lejantına çevrilmesi yönünde talepte bulunmuştur. Toplam 2500 m2 alanlı bu yerin tümünün konuta açılması yönündeki taleple ilgili karar İstanbul Büyükşehir Belediye İmar Komisyonu raporları doğrultusunda Büyükşehir Meclisi'ne aittir.

Mehmet Sıddık Bozkurt: Okula giden iki çocuğum var. Belediye yardıma muhtaç çocuklara para yardımı yaptı. Asgari ücretle çalıştığım halde çocuklarıma yardım verilmedi. Ekonomik durumu çok iyi olan ailelerin çocukları para aldılar.

Başkan: Yapılan başvurularda şehit-işsiz çocukları ve yetim-öksüzlerin müracaatları öncelikli değerlendirildi. 10.000 müracaattan 2.500'üne yardım yapılmıştır.

İlhan Büyükcebeci
Cumartesi günleri Marmara Caddesi'nin üzerinde pazar kuruluyor. Ancak pisliği gece 23.00'e kadar temizlenmiyor.

Başkan: Söz konusu pazar yeri bizden önce sabaha kadar temizlenemiyordu. Biz, pazar yerlerinin kapanış saatlerini disiplin altına alarak, yazın saat 24.00'e kadar, kışın da 22.00'ye kadar temizlemeyi başardık.. Bu pazar yeri İstanbul'un en büyük pazarlarındandır. Fiziki şartlarda en iyi sonucu almış durumdayız.

DİĞER YENİ YAZILAR