Esenler'de medeniyetin m'si yok

Çöp tenekeleri hiçbir neden gösterilmeden kaldırılmış. Mahalleli bir an önce bunların geri gelmesini ve düzenli olarak temizlik yapılmasını istiyor

Haberin Devamı

Esenler Turgutreis Mahallesi'ndeki sokaklar ve boş arsalar pislikle dolu vaziyette. Mahalle sakinleri Belediyenin ilgisizliğinden bıkmışlar. Burada yıllardır çöp ve çevre temizliği yapılmıyor. Mahalledeki çöp kovaları birkaç yıl önce Belediye tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden kaldırılmış. Belediye vatandaşlara haftada iki gün çöplerini belli bölgelere bırakmalarını belirtmiş ama uygulamada herkes kafasına estiği gibi hareket ediyor. Gece oldu mu insanlar boş buldukları yerlere çöplerini atıyorlarmış.

Oysa bu mahallenin yanında bulunan ve tamamen işyerlerinden oluşan Tekstilkent'te her yer pırıl pırıl. Turgutreislilerin isteği, Belediyenin belli bölgelere çöp konteyneri koyması ve düzenli çevre temizliği yapması.

Yıllardır Belediyenin ilgisinden yoksun olan bu mahallenin sakinleri uygulanan çifte standarta bir an önce son verilmesini bekliyorlar. Onlar da İstanbul'un diğer semtlerindeki vatandaşlar gibi medeni şartlarda yaşamak istiyorlar. Esenler Belediyesi yetkilileri kolları sıvayın ve yıllardır bu mahalleye vermediğiniz hizmetler için canla başla çalışın. Haydi görev başına marş! Marş!

İETT otobüsleri kaldırma kararı alırken düşünmedi mi?
Yaklaşık 5-6 ay önce Kartal ile Mecidiyeköy arasında çalışan İETT otobüs seferleri gerekçe gösterilmeden kaldırıldı. Onların yerine çift katlı belediye otobüsleri hizmet veriyor. Çift katlı otobüsler iki kat ücret alıyorlar. Yüzlerce çalışan ve öğrenci her gün Gayrettepe, Mecidiyeköy'e gelmek zorundalar. Ancak iki katlı otobüslere sadece nakit para veya normal akbille binilebildiği için öğrenciler başta olmak üzere, birçok vatandaş sıkıntı yaşıyor. Öğrenci akbili ve aylık akbil kullananlar şimdi iki kat ücret vererek gidecekleri yere varabiliyorlar. Durumu Kartal'daki hareket amirliğine bildiren vatandaşlara, "Maalesef biz de birşey yapamıyoruz" cevabı verilmiş.

Benim bildiğim bir kurum aldığı kararlarda halkın yararını ön planda tutar. Zira kurulma veya faaliyette bulunma amaçları da halka hizmet etmektir. Ancak İETT'nin aldığı bu karara bakılırsa, vatandaşların çıkarı adeta yok sayılmış. Şimdi Kartallı vatandaşları çift katlı otobüslere mahkum eden şu gereksiz uygulamaya bir an önce son verin ve buraya tekrar İETT otobüs hattı koyun.

Kokudan evde durulmuyor
Yaklaşık 6 ay önce Avcılar Denizköşkler Mahallesi Bayır Sokak'tan sahile inen yola mazgallar konulmasının ardından etrafa yayılan pis kokular insanların hayatını cehenneme çevirdi. Rüzgarlı günlerde mazgallardan yayılan koku evlerden içeri giriyormuş.

Defalarca İSKİ'ye başvurmuşlar. Ancak gelen yetkililer her defasında mazgalları açıp gitmekten başka bir şey yapmamış. Çaresiz kalan sokak sakinleri o kadar bıkmışlar ki, mazgallara beton dökmeyi bile düşünüyorlar.

Okurdan...
Siz kimi kandırıyorsunuz

Belediye her yağmurda çağrı yapar: Özel arabalarınızla trafiğe çıkmayın. Toplu taşıma araçlarını kullanın.. İyi güzel de Bağdat Caddesi'nde oturup da İstanbul tarafında işi olanlar ne yapacak? Çünkü Bağdat Caddesi'nden karşıya geçern tek bir otobüs yok. Peki niye otobüs verilmiyor bu hatta? Belediye kamu hizmeti yapmıyor mu? Bağdat Caddesi'nde oturanlar adam değil mi?

DİĞER YENİ YAZILAR