Akıllı saat, Hasan Manav'ı çıldırttı!

Bizim Hasan Manav, Bağkur emeklisi. Öyle emekli dediğime bakmayın, eski bir fabrikatör. Hesabını bilen, titiz, hakyemez ama yedirtmez de...

Haberin Devamı

Bizim Hasan Manav, Bağkur emeklisi. Öyle emekli dediğime bakmayın, eski bir fabrikatör. Hesabını bilen, titiz, hakyemez ama yedirtmez de...

Selimpaşa'da emekliliğinin keyfini sürüyor. İki -üç ay önce televizyonlardaki reklamları izlerken tüketicinin akıllı dostu vurgulamasıyla tanıtılan elektrik saatlerini gördü. Yenilik bu ya, hemen gidip bir tane aldı ve evine taktırdı. Böylece daha az elektrik sarfedecekti. Bu arada durumu yan komşusuna da açtığı için o da heveslendi ve bir tane taktırdı.

Evet, hikâyenin başı kısaca bu kadar. Şimdi herhalde siz sonunu merak ediyorsunuz. Haydi, fazla bekletmeden onu da anlatayım. Akıllı saatler takıldıktan sonra ilk faturalar geldi. Bizim dikkatli ve elektrik kullanımında titiz olan Hasan Manav'a düşen rakam, tam 930 milyon liraydı. Komşusuna ise bahçesinde yüzme havuzu olmasına rağmen 230 milyonluk fatura gelmişti. Bu yüklü faturayı görünce Hasan Manav hemen Kumburgaz'daki elektrik idaresine başvurdu. Kendisine, "Saatin bozuk olup olmadığını biz anlayamayız. Fabrikasına götürüp test ettireceksin" dediler. "Peki siz neden test etmiyorsunuz?" sorusuna ise, "Bizde henüz bu saatleri test edecek cihaz yok" cevabını verdiler. Yani Hasan Bey, bir kaç vasıta değiştirerek ta Kartal tarafına gidecek, sayacı imalatı yapan fabrikada test ettirecek, raporu da elektrik idaresine götürecekti.

Bu hikâyeyi yukanda noktaladıktan sonra gelelim işin ciddi ve insanı çıldırtacak tarafına. Biliyor musunuz, yıllardan beri reklamlar vererek piyasaya çıkan en az 10 -15 tane akıllı saat üreten firma var. Bu firmaların sayaçlarını kendilerinden başka kimse test edemiyor. Meselenin sorumlusu olan elektrik dağıtım firmaları, şikâyetçileri malı satın aldıktan fabrikalara yönlendiriyorlar.

Böyle bir rezalet duydunuz mu hiç? Kimbilir bu yüzden bizim Hasan Manav gibi kaç kişi çıldırma noktasına geldi. Söylesenize kardeşim, bu ne biçim iştir? Önüne gelen vatandaşı tokatlayacak ama vatandaş hakkını arayamayacak, hep kazıklanacak. Bu konu son yıllarda ne hallere düştüğümüzü açık açık gösteriyor. Baksanıza, ben bile şimdi kimi kime şikâyet edeceğimi bilmiyorum.


Düzeltme: 14 Temmuz Pazartesi günü köşemde Ayyılmazlar İnşaat ile ilgili bir konuyu dile getirmiştim. Ben okurumun şikâyetini yansıtırken yazının içinde sehven Kağıthane Şelale Evleri'nin de adı karışmış. Halbuki Şelale Evleri, Atlantik Tesisat İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılmaktaymış. Bu nedenle yapılan yanlışlıktan dolayı özür diler, Atlantik Tesisat İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi yöneticilerine iş hayatlarında başarılar dilerim.

DİĞER YENİ YAZILAR