Gazete Vatan Logo

Ahmet Hakan'a saldırıda 3 gözaltı!

Evinin önünde 4 kişi tarafından darp edilen Ahmet Hakan'a yönelik saldırı olayıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Ahmet Hakan'a saldırıda 3 gözaltı!

GAZETECİ Ahmet Hakan, CNN Türk’teki programı sonrası evinin önünde saldırıya uğradı. Vücudunda kırıklar oluşan Ahmet Hakan’ın hayati tehlikesi bulunmuyor. Saldırıyla ilgili iki şüpheli gözaltına alındı.

Hürriyet Gazetesi yazarı ve CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programının sunucusuAhmet Hakan, İstanbul’daki evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan Ahmet Hakan’ın vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi. Saldırı sonrasında 2 şüpheli gözaltına alındı. Ahmet Hakan , dün gece CNN Türk’teki ‘Tarafsız Bölge’ programından sonra şoförünün kullandığı ve korumasının da bulunduğu otomobiliyle evine gitmek üzere ayrıldı. Hakan, Nişantaşı’ndaki evinin önüne geldiğinde saldırıya uğradı. Saat 00.35’te 34 VY 7765 plakalı siyah Honda marka otomobille gelen 4 kişiden biri korumasına yönelirken, diğer üçü Ahmet Hakan’a saldırdı. Hakan’ı darp eden saldırganlar otomobilleriyle kaçtı.

VÜCUDUNDA KIRIKLAR VAR
Hakan ve koruması Amerikan Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede müdahalesi yapılan, tomografisi çekilen Ahmet Hakan’ın burnunda ve kaburgasında kırıklar tespit edildi. Saldırı haberini alan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı ressam Bedri Baykam hastaneye gitti.

AHMET HAKAN’DAN MESAJ VAR
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin hastane önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ergin; "Ahmet Hakan’ın mesajı var sizlere. Öncelikle bu saate kadar bekleyen muhabir ve kameraman arkadaşlara sevgilerini ve selamlarını gönderdi. Kendisi hastanedeyken arayanlara soranlara herkese teşekkürlerini iletiyor. Aynı zamanda kendisine bu saldırganları bu aksam gönderenlere de bir mesajı var. Mesajı da şu; ’Bu tür saldırılardan hiç bir şekilde yılmayacağız. Korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz.’ ifadelerini kullandı.

"UMARIM BU SON OLUR"
Ertuğrul Özkök de, saldırının "basit" bir şekilde algılanmaması ve açıklanmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "Yıllardır yapıyoruz bu mesleği. Bunlardan dolayı yılmadık, yılmayız da. Ama neticede gazeteciler ölüyor, geride kalan insanlar bunların yarattığı travmaları yaşamaya devam ediyor ve bu toplumu zehirliyor. Hürriyet’e yapılan saldırıda çok büyük destek aldık ama dayanışma daha geniş çaplı olsaydı bu saldırı gerçekleşmezdi. Umarım bu son olur, demokrasi olduğu iddia edilen toplum bu tarz teşebbüslere tekrar sahne olmaz. Ahmet’e tekrar geçmiş olsun ama korkarım ki olayın vahametini dikkate almazsak bunun devamı gelecek." dedi. Ressam Bedri Baykam da saldırıyı kınadı.

ŞÜPHELİ ARAÇ GÜVENLİK KAMERASINDA
Hürriyet Gazetesi yazarı ve CNN Türk Tarafsız Bölge programı sunucusu Ahmet Hakan’a saldırı olayına karıştığı belirtilen kiralık araç güvenlik kamerasına yansıdı. Saldırının bir araç takibi sonrasında yaşandığı Doğan Medya Center’ın güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Ahmet Hakan aracıyla Doğan Medya Center’dan ayrılıyor. Hakan’ın çıkışının hemen ardından ise saldırıya karıştığı belirtilen 34 VY 7765 plakalı araç görüntüye giriyor. Kiralık aracın Ahmet Hakan’ın çıkışından önce de Doğan Medya Center önünden geçtiği ve bir süre beklediği görülüyor.

2 KİŞİ GÖZALTINDA
Ahmet Hakan’a saldırı olayına karıştıkları belirtilen 2 kişi ise gözaltına alındı. Şüpheliler Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

TEHDİT EDİLMİŞTİ
Hürriyet’e saldırıya katılan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, Hakan’ı tehdit etmişti. Boynukalın, Hürriyet’e yapılan ikinci saldırıdan sonra çekildiği ortaya çıkan görüntülerde Ahmet Hakan’ın Nişantaşı’ndaki evinin önüne gitmeyi düşündüğünü belirterek, "Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuşö demişti. Star gazetesi yazarı Cem Küçük de köşesinde "İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de h?l? hayatta kalabiliyorsun" diye yazmıştı.

GEÇEN AY HÜRRİYET GAZETESİ’NE 2 SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ
Öte yandan, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a düzenlenen bu saldırı geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul ve Ankara’daki saldırıları akıllara getirdi. 6 Eylül ve 8 Eylül günlerinde Hürriyet’in İstanbul’daki merkezine saldırılar düzenlenmişti. Hürriyet binasına düzenlenen saldırıların ardından Star Gazetesi yazarı Cem Küçük’ün köşesinden yazdığı ’İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de h?l? hayatta kalabiliyorsun.’ sözleriyle AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın ’Bizim hatamız bunlara dayak atmamak olmuş.’ sözleri bir kez daha akıllara geldi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Ahmet Hakan’a saldıran süphelilerden 3’ü sağlık kontrolünden geçirildi

Haberin Devamı

Haberin Devamı