Gazete Vatan Logo

Ahmet Hakan'a saldırıda 1 tutuklama

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yönelik saldırıya karıştıkları gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen 7 kişiden Ahmet Güler tutuklandı. Diğer zanlılar serbest bırakıldı.

Ahmet Hakan'a saldırıda 1 tutuklama

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yönelik saldırıya karıştıkları gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen 7 kişiden Ahmet Güler tutuklandı. Diğer zanlılar serbest bırakıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki ifade verme işlemlerinin ardından şüpheliler, konvoy eşliğinde saat 9.45'de emniyet binasından çıkış yaptı. 6 araçtan oluşan konvoyda bulunan şüpheliler, savcılık sorgusu için saat 10.00'da Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.
AHMET HAKAN'A SALDIRANLAR ADLİYEDE
Adliyeye sevk edilen saldırganların ifadesi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun nöbetçi savcısı Mehmet Şenay Baygın alacak. Sabah saat 09.45 sıralarında adliyeye sevk edilen saldırganlar önce doktor kontrolünden geçirildi ardında da sorgu için savcılık katına çıkarıldı.
SAVCI "AHMET HAKAN'A SALDIRI"NIN ŞÜPHELİLERİN TAMAMININ TUTUKLANMASINI İSTEDİ
Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'a saldırıya karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 7 şüphelinin tamamı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi.
ADLİYEYE SEVKEDİLDİLER
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki ifade verme işlemlerinin ardından sabah saat 09.45 sıralarında adliyeye sevk edildi. Saat 10.00 sıralarında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen şüpheliler, önce doktor kontrolünden geçirildi; daha sonra Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun nöbetçi savcısı Mehmet Şenay Baygın'a çıkarıldılar.
ŞÜPHELİ SAYISI 7'YE ÇIKTI
Savcılık sorgusu sırasında olaya karışan şüpheli sayısının 4 değil, 7 olduğu ortaya çıktı. Bugüne kadar basına yansıyan şüpheliler Uğur Adıyaman, Fuat Elmas, Kamuran Ergin, Ahmet Güler dışında Soner A, Yahya K. G. ve Nezih Ö.'nün de Ahmet Hakan'a yönelik saldırıda rol oynadıkları gerekçesiyle gözaltına alındıkları anlaşıldı.
ADI AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI DAVASINDA GEÇTİ
Bu şüphelilerden Yahya K. G.'in ise eski özel hareket polisi olduğu ve 1992'de Çiftehavuzlar'da 3 terör örgütü üyesinin öldürülmesine ilişkin davada Ayhan Çarkın ve İbrahim Şahin gibi isimlerle yargılanarak beraat ettiği ortaya çıktı. Yahya K.G'nin isminin en son 2003'deki bir akaryakıt kaçakçılığı davasında geçtiği belirtildi.
HEPSİ TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ
Savcılık tarafından sorguları 6 saat süren şüphelilerin tamamı "örgüt kurmak", "darp", "hakaret", "tehdit" ve "mala zarar verme" suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Akşam saat 18.00 sıralarında İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüphelilerin sorgulanmalarına henüz başlanmadı. Şüphelilerin halen kimlik tespitleri yapılıyor.
AHMET HAKAN'A SALDIRI OLAYINDA 7 KİŞİDEN 1'İ TUTUKLANDI
Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yönelik saldırıya karıştıkları gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen 7 kişiden Ahmet Şengüler "kasten yaralama" suçundan tutuklandı.
Diğer zanlılardan 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3 kişi de mahkemece serbest bırakıldı.

Haberin Devamı