Gazete Vatan Logo

Ahmedinejad sert konuştu!

Şii camisine yapılan saldırıdan ABD’yi sorumlu tuttu:'Bu insanlık dışı eylemi başkası yapamaz!'

Ahmedinecad, Şii camisine yapılan kanlı baskın için sert konuştu: Bu tür insanlık dışı eylemleri ABD beslemesi teröristlerden başkası yapmaz.





İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Zahedan’daki Şii camisine yapılan ve 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili olarak ilk kez konuştu. Ahmedinecad, “Bu insanlık dışı eylemi başkası yapamaz” diyerek saldırılardan, Irak ve Afganistan’daki Amerikan askerlerini sorumlu tuttu.

Halkımız bu tuzağa asla düşmez

AHMEDİNECAD, bu tür provokasyonların ülkesindeki birliği bozmayacağını da belirterek şöyle konuştu: “Bu oyunda kuklaların iplerini çekenler hiçbir şey elde edemeyecek. Bu tür saldırgan politikalar sadece halkın nefretini ateşleyecek.” Kanlı saldırıyı, ABD güdümlü terör örgütü Cundullah üstlenmişti.

Saldırıların arkasında ABD var

Ahmedinecad, ülkesini kana bulayan saldırılarla ilgili sert konuştu: ABD’nin desteklediği terörist gruplardan başka kimse bu tür insanlık dışı eylemlerde bulunamaz. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Zahedan’daki cami saldırılarının sorumlusu olarak ABD’yi gösterdi. İran Cumhurbaşkanı, önceki gün yaptığı açıklamada geçtiğimiz geçen perşembe günü bir Şii camisine düzenlenen bombalı saldırıdan Irak ve Afganistan’da bulunan ABD’li askerlerin sorumlu olabileceğini belirtti. IRNA haber ajansının verdiği bilgiye göre Ahmedinecad, “ABD’nin arkasında olduğu terörist gruplardan başka kimse bu tür insanlık dışı eylemlerde bulunamaz” şeklinde konuştu. Böylece, perşembe günü yaşanan ve 28 kişinin ölümüne ve 306 kişinin yaralanmasına neden olan saldırılar hakkında Ahmedinecad ilk kez açıklamada bulunmuş oldu.

Halkın nefretini ateşledi

İran Halk Direniş Hareketi ismiyle de bilinen militan örgüt Cundullah, perşembe günü düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. Ahmedinecad, “Bu oyunda kuklaların iplerini çekenler hiçbir şey elde edemeyecek. Bu tür saldırgan politikalar sadece halkın nefretini ateşleyecek” diye konuştu. İran parlamentosunun sözcüsü Ali Laricani ise, devlet televizyon kanalı Press TV’ye, “ABD bu olay için hiçbir mazeret gösteremez” ifadelerini kullandı. İran Devrim Muhafızları siyasi bürosunun başkanı Yadullah Cevani ise, saldırının arkasında ABD, İsrail ve bazı Batı ülkelerinin himayesi altındaki terörist grupların olduğunu belirtti.

Kovboyluğu bıraksın

Ahmedinecad, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında da, ABD’nin nükleer konusunda ülkesiyle diyalog istiyorsa ’kovboyluktan’vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Ahmedinecad, sorunun müzakere ile çözülmesinden yana olduklarını, ancak bunun için ABD’nin masaya ’iyi bir çocuk’gibi oturması gerektiğini belirtti. Yaptırım kararlarını kovboyluk olarak nitelendiren Ahmedinecad, “İran’ın atom bombası üretmek üzere olduğunu söylüyorlar. Bu bir yalan, ama bir an için doğru sayalım. 5 bin atom bombası olan biri neden bir başka ülkenin tek bir atom bombasına sahip olmasından korkuyor ki? Hayır, korktukları bu değil. İran halkının uyanışından korkuyorlar.”

CIA bunu hep yapıyor

İran’ı karıştırmak için harekete geçen ABD, aynen Irak’ta olduğu gibi İran’da da Şii-Sünni çatışması çıkarmayı planlıyor. Bu kapsamda devreye giren CIA, beslediği ve eğittiği Sünni Cundullah örgütüne geçen perşembe günü Zahedan’daki bir Şii camisini bombalatmıştı. Kanlı saldırıda 28 kişi ölmüş, 306 kişi de yaralanmıştı. CIA’nın kuklası Cundullah, saldırının ardından terör eylemini üstlenmiş, bahane olarak da, örgüt lideri Abdülmelik Rigi’nin İran tarafından idam edilmesini göstermişti. CIA, İran’ı karıştırmak için başvurduğu bu yöntemi Irak işgalinde de kullanmış, ülkedeki Şii ve Sünnileri birbirine kırdırmak için suikast timleriyle harekete geçmişti.

Haberin Devamı