Gazete Vatan Logo

Ahmedinecad kendisini bakanlığa atadı!

Son dönemde muhalefetin sert eleştirilerine hedef olan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, kabinede yaptığı değişiklikler kapsamında kendisini petrol bakanlığına atadı.

Ahmedinejad, bakanlık sayısının 25'ten 17'ye düşürülmesini öngören kalkınma planı kapsamında, görevleri çalışma ve ticaret bakanlarıyla çakışan refah ve sanayi bakanlarını görevden aldı.

Görevi enerji bakanınkiyle çakışan Petrol Bakanı Mesud Mirkazemi'yi de görevden alan Ahmedinejad, ülkenin en stratejik sektöründen sorumlu bakanlığı geçici süreyle üstlendi.

İran liderinin 8 Haziran'da Viyana'da yapılacak 159'uncu Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısı öncesinde bu görevi üstlenmesi dikkat çekti.

Dünyanın ikinci büyük petrol ihraç eden ülkesi olan İran, şu anda OPEC'in dönem başkanı konumunda.

OPEC TOPLANTISINA BAŞKANLIK YAPACAK

İran'ın OPEC temsilcisi Muhammed Ali Hatibi, Ahmedinejad'ın dönem başkanı ülkenin petrol bakanı olarak OPEC toplantısına başkanlık edecek yetkinlikte olduğunu belirtti.

Hükümette yapılan bu değişiklik, mecliste Ahmedinejad'a muhalefeti artıran muhafazakarların sert eleştirilerine neden oldu.

Geçen haftalarda bir süre ortada görünmemesi söylentilere yol açan Ahmedinejad, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'le yaşadığı kriz nedeniyle istifa edebileceği yönündeki söylentileri reddetmişti.

Haberin Devamı