Gazete Vatan Logo

Ahmedinecad’ı tokatlayan komutan!

Dünyaya kafa tutan İran lideriyle ilgili şok iddia...

Wikileaks’in sızdırdığı belgeler, Amerikalı diplomatların “deli ve dengesiz” olarak nitelendirdiği İran lideri Ahmedinecad’ın, Devrim Muhafızları Komutanı’ndan tokat yediğini de ortaya çıkardı

Dünyayı yerinden oynatan Wikileaks belgelerinin büyük bir bölümünde İran’a geniş yer ayrıldı. Hitler’e benzetilen ve dengesiz ve deli olduğu söylenen İran lideri Mahmud Ahmedinecad’ın Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi’den tokat yediği ortaya çıktı. Belgelere göre Ahmedinecad, bir toplantı sırasında Komutan’la medyaya özgürlük konusunda bir tartışmaya girdi. Aşırı muhafazakar uygulamalarıyla bilinen İran lideri, sürpriz bir şekilde ülkedeki basın kuruluşlarına daha fazla özgürlük verilmesi gerektiğini savunmaya başladı. Buna aşırı derecede kızan Caferi, Ahmedinecad’la tartışmaya başladı. Tartışma alevlenince de İran liderine tokatı indirdi.

İran: Belgeler zarar veremez

İran yönetimi ise dün yaptığı açıklamayla Wikileaks’in sızdırdığı belgelerin Arap ülkeleriyle aralarını açamayacağını dile getirdi. Tüm dünya basınında yer alan Suudi Arabistan ve Ürdün liderlerinin, “Yılanın başını kesin” şeklindeki açıklamalarıyla İran’a askeri operasyon düzenlenmesine destek verdiklerinin ortaya çıkmasının ardından konuşan Ahmedinecad, sızan belgelerin değersiz olduğunu ve Arap ülkeleri ile ilişkilerine zarar veremeyeceğini söyledi.

Muhafızlar onu takmıyor

İran devrimi sonrasında 1980 yılında kurulan Devrim Muhafızları direkt olarak İran Dini Lideri Hamaney’e bağlı. 125 bin aktif askeri olduğu sanılan muhafızlar, yıllar içinde müthiş bir ekonomik güce kavuştu. Son üç seçimde eski üyelerini parlamentoya sokmayı başardılar. Sadece Hamaney’den emir alan Devrim Muhafızları, bir zamanlar kendilerinden biri olan Ahmedinecad’ın sözlerini hiç takmıyor. Hatta ülkede onlara sorulmadan bir yorum yazısı bile yayınlamak mümkün değil.

Hamaney kan kanseri

İstanbul konsolosluğu tarafından 28 Ağustos 2009’da yayınlanan belgelerde İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in hastalığına yer verdi. Gönderilen gizli belgede, İran dini liderinin kan kanseri olduğu ve hastalığının son aşamasına ulaştığına dikkat çekildi. Belge Orta Asya’da yaşayan ve İran’a iş için yolculuk yapan bir kaynak tarafından verilen bilgilerle düzenlendi. Kaynak bu bilginin, İran’ın eski cumhurbaşkanlarından Rafsancani tarafından bir yakınına söylendiğini iddia etti.

Haberin Devamı