Gazete Vatan Logo

Ahlak polisinden başörtü dayağı!

İran'da ahlak polisleri, ülkedeki başörtüsü kurallarını ihlal eden bir kadını sokak ortasında öldüresiye dövdü, o anlar çevredekiler tarafından saniye saniye kaydedildi.

Ahlak polisinden başörtü dayağı!

Son zamanlarda adını başörtüsünü çıkarma eylemleri ile duyuran İran'da dehşet veren bir olay yaşandı. İnternete düşen videoda, İran'da bir parkta oturan kadınların yanına gelen ahlak polislerinin kadınları başörtüsü kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle dövdüğü görülüyor.

ÇIĞLIKLARA ALDIRMADILAR

Kadınların çığlık çığlığa bağırmasına aldırış etmeyen ahlak polisleri vurmaya devam ediyor. İran'da 1979 yılındaki İslam devriminden bu yana başörtüsü takma zorunluluğu uygulanıyor.

Video İran’da yaşayan muhalif Masih Alinecad tarafından paylaşılırken, “Bu kadın baş örtüsü yüzünden dövüldü. Bir de bize bunun ‘ufak bir sorun’ olduğunu söylediler” ifadesini kullandı. İran’da yaşayan bazı Twitter kullanıcıları ise olayla ilgili İranlı yetkililerin bir soruşturma başlattığını aktardı.
Alinecad’ın başını çektiği ve İran’ın sıkı kurallarının protesto edildiği eylemde, 29 kadın beyaz giyindikleri gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.