Gazete Vatan Logo

Ah bir jokey olsam...

Kimisi Urfalı kimisi Adanalı, jokey olup milyarlar kazanma umudundaki çocuklar soluğu Veliefendi'de almış. Çoğunun yaşı 16 bile değil ama hayalleri çok büyük. Şu an için tek kaygıları boylarının 1.55-1.60 santimi geçmemesi

Tam 43 tane jokey olma hayalindeki çocuk...Yaşları 10-15 arasında. Oyun çağında günün 10-12 saatini hipodromda geçiriyorlar. Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi'nde eğitim alan çocuklar için gün oldukça erken, sabah 05.30'da başlıyor. Ama onlar halinden memnun. Çünkü her birinin hayalinde, yılda 3 trilyon kazanan Halis Karataş ve yine yılda l trilyon liradan az kazanmayan Süleyman Akdı olmak var... Merkezin başöğretmeni Sadi Harmanbaşı da çocukların bu kadar azimle çalışmasının arkasında sadece at sevgisi değil, ekonomik gerekçelerin olduğunu söylüyor. Çünkü bu sektörde yılda 1.5 milyar para dönüyor ve iyi bir jokey çok kazanıyor.

Futbol oynamayız ki boyumuz uzamasın! Çocukların tek istediği boylarının uzamaması. Ardahanlı Yıldıray Gökçe'nin boyu 1.53 ve daha fazla uzamasın diye dua ediyor. Gökçe "Futbol oynamak ya da bisiklete binmek boyu uzatır. Bu yüzden ikisinden de uzak duruyoruz" diyor. Cola ve yağlı yiyeceklerden de kaçınıp, sabit bir kiloda kalmaya çalıştıklarını söylüyor. Babası çiftçi olan Urfalı Müslüm Çelik'te (15) aynı şeylere dikkat ettiğini belirtip "ilerde jokey olup ailemi de kendimi de kurtaracağım" diyor. Çocuklar gelecekleri için fedakarlık yapıyor ama jokey olmak kolay değil. 2 senelik eğitimden sonra, apranti jokey olarak katılacakları 100 yarışta birinci gelmeleri gerekiyor. Ya da daha az para kazanacakları idman jokeyi veya bakıcı olacaklar.

Haberin Devamı