Gazete Vatan Logo

Ağzından çıkanı kulağı duymuyor!

Ağzından çıkanı kulağı duymuyor!

‘Filistinli anneler ölmeli ki başka teröristler yetişmesin’ diyen İsrail Adalet Bakanı şimdi de Filistin topraklarına göz dikti.

İsrail hükümetinde Adalet Bakanlığı görevi yapan ve daha önce Filistinli annelerin de öldürülmesi çağrısıyla tepki çeken Ayalet Shaked, bu kez Oslo Anlaşması ile gelecekteki Filistin Devleti’nin parçası olarak İsrail tarafından da tanınan Batı Şeria’nın büyük bölümünün İsrail topraklarına katılması çağrısı yaptı. ‘Teröre’ karşı Başbakan Netanyahu’yu etkisiz kalmakla suçlayan Bakan, Oslo anlaşmasında ‘aşamalı olarak Filistin yönetimine devredileceği’ belirtilen ve Area C olarak anılan Batı Şeria topraklarının İsrail’in parçası haline getirilmesi gerektiğini savundu.
Toprağında azınlık
Haritada kırmızıyla taralı gösterilen Area C, henüz Filistin yönetiminin kontrolünde olmayan ancak Filistinli nüfusunun çoğunlukta olduğu Batı Şeria topraklarıydı. Batı Şeria’nın yüzde 72-74’ünü oluşturan bu topraklarda 1972’de sadece 1000 İsrailli Yahudi yaşıyordu. 1993’te bu rakam 110 bine, 2012’de ise 300 bine çıktı. Yerleşke inşaatlarıyla Area C’de yaşayan 150 bin Filistinli kendi topraklarında azınlık durumuna düştü. Şimdi de bu toprakların da İsrail’e katılması çağrısı bizzat İsrail Adalet Bakanı tarafından yapılıyor.
‘Area A-B’ olarak da bilinen Beyaz bölgeler Oslo Anlaşması’yla kontrolü Filistin’e bırakılan yerler Area-C olarak bilinen yerler ise İsrail işgali altındaki bölgeler

Haberin Devamı

‘Çocukların hayali bizi patlatmak’

İsrail kabinesinde Dışişleri Bakan yardımcılığı yapan ancak Dışişleri Bakanı olmadığı için fiilen bu görevi yürüten Tzipi Hotovely, Birleşmiş Milletler toplantısına katılmak için gittiği New York’ta yaptığı konuşma ile tepki çekti. Hotovely, ‘Filistinli çocukların hayali Yahudiler’i patlatmak’ dedi. İsrailli Bakan daha önce de ‘Bu topraklar bizim. Hepsi bizim’ demiş ve Filistin topraklarında İsrail yerleşkelerinin inşa edilmesi çağrısı yapmıştı.