Gazete Vatan Logo

Ağustos’ta okullar açılıyor mu? Okullar 31 Ağustos’ta mı, 15 Ağustos’ta mı açılacak? Devlet okullarında telafi eğitimi olacak mı?

23 Mart itibariyle Corona virüsü önlemleri kapsamında alınan önlemler kapsamında okullar kapatıldı, eğitime uzaktan devam edildi. EBA TV üzerinden uzaktan online olarak devam eden eğitimler 19 Haziran’a kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta Kabine Toplantısının ardından açıklama yapmış ve okulların ne zaman açılacağına dair bilgi paylaşmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da öğretmen buluşmalarına katılan öğrencisi Burçak Avcı’nın telafi eğitimiyle ilgili sorduğu soruya, “Okullar açıldığında yüz yüze telafiler olacak. Okul açılışı önceki dönemde, yaz tatilinde de EBA TV'de telafi için daha önceki öğrencilerimizin sahip olmadığı imkanlar sağlayacağız” şeklinde cevap verdince, Telafi eğitimi zorunlu mu? Devlet okullarından telafi eğitimi olacak mı? soruları sorulmaya başlandı. Öte yandan öğrenciler ve veliler, 31 Ağustos’da okullar açılıyor mu? Okullar ne zaman açılacak? Sorularına yanıt arıyor.

Ağustos’ta okullar açılıyor mu? Okullar 31 Ağustos’ta mı, 15 Ağustos’ta mı açılacak? Devlet okullarında telafi eğitimi olacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından paylaşılan bilgilerden sonra, 2020 Okullar ne zaman açılacak? Okullar 31 Ağustos’ta mı açılıyor? Telafi eğitimi ne zaman yapılacak zorunlu mu? Devlet okulu telafi eğitimi yapacak mı? soruları peş peşe sorulmaya başladı. Corona virüsü salgını karşısında alınan tedbirleri neticesinde yurt genelinde tüm okullar 23 Mart'tan itibaren kapatıldı ve eğitim EBA TV üzerinden online olarak yapıldı. EBA TV'de ilkokul, ortaokul ve lise dersleri 19 Haziran'a kadar devam edileceği aktarılırken, telafi eğitiminin akıbeti de merak konusu oldu.

31 AĞUSTOSTA OKULLAR AÇILIYOR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada 2019-2020 yılı eğitim döneminin sona erdiğini yeni eğitim yılının Eylül ayında başlayacağını açıkladı. Açıklamada “23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan eğitim süreci, 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek’’ denildi. Özetle 2020-2021 eğitim yılı Eylül'ün ilk haftası yani 7 Eylül Pazartesi günü açılacak.

Haberin Devamı

TELAFİ EĞİTİMİ ZORUNLU MU? (Devlet okulu telafi eğitimi yapacak mı?)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk telafi eğitimlerinin okullar açıldığında yüz yüze verileceğini açıkladı. Telafi eğitimleri hızlandırılmış bir şekilde okul açıldıktan sonra yapılacak. Bakan Selçuk, "Özel okullar, 15 Ağustos'tan sonra 3 haftadan az olmamak kaydıyla yüz yüze telafi eğitimi yapacak. Özel öğretim kursları da gerekli önlemleri alarak, velilerin istemesi halinde, eğitimlere bugünden itibaren başlayabilecek. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri de eğitimlere 15 Haziran'dan itibaren başlayabilecek." Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada uzaktan eğitim ile verilen derslerden ne kadar faydalanıldığı ölçüldükten sonra telafi eğitiminin ne kadar süreceklerine karar vereceklerini açıkladı. Bakan Selçuk "Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek'ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek. Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler" dedi.

Haberin Devamı