Gazete Vatan Logo
Magazin Ağrı ve şiş olmadan GENÇLEŞİN

Ağrı ve şiş olmadan GENÇLEŞİN

Abartılı doldurulmuş yüzlerden kaçınmanın ve yine de belirgin lifting görüntüsü elde etmenin kolay bir yolu “nokta lifting”... Ayrıntıları Renée Clinic Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Reha Yavuzer anlattı.

Nokta liftingte 3 değişik uygulama yapılıyor

Nokta lifting, jel kıvamındaki dolguların geniş alanlara verilmeden sadece yüzün taşıyıcı noktalarına yerleştirilmesi ile elde edilen yukarı yönlü kalkması ve toparlanmasıdır. Adeta lifting yani germe etkisini sağlayan bu yöntemde yüzün destek noktalarının belirlenip kişinin sarkan yerleri ile ilişkisine göre 3 değişik uygulama yapılır. Uygulama yapılan yerlere göre 5 nokta, 8 nokta ve 10 nokta lifting dediğimiz bu yöntemde yüzün yapaylaşma veya aşırı dolma olasılığı yoktur. Bu nedenle de klasik dolgu uygulamalarına göre çok daha doğal sonuçlar elde edilir.

Hangi bölgelere uygulanıyor?

Uygulama üst yüz, (alın, şakaklar ve göz çevresi), orta yüz (yanaklar) ve alt yüz (çene hattı)bölgelerine uygulanabilir. İğne ve kanüller yardımı ile yapılabilen bu işlemde morluk olasılığı fazla yoktur.

Haberin Devamı

Farklı türleri var mı?

Nokta lifting işleminin uygulanan nokta sayısına göre 3 değişik tipi mevcut.

5 Nokta Lifting:

Nokta lifting yönteminin temelini oluşturan 10 ana yüz taşıyıcı noktasının sadece 5 inin desteklenmesini içerir. 5 Nokta lifting sıklıkla sadece orta yüz dediğimiz yanak bölgemiz veya alt yüz dediğimiz çene kenarı, ağız köşesi sarkıklıkları için uygulanır. 30’lu yaşlarla birlikte başlayan minimal doku gevşemeleri ve sarkıklıklarının önüne geçmek için çok başarılı bir yöntemdir. İki değişik tipte yapılabilen 5 Nokta Lifting de ihtiyaca göre hangi tip uygulama yapılacağına karar verilir. 5 Nokta lifiting, morluk ve şişlik olasılığı düşük bir yöntem olması nedeniyle erkek hastaların en çok tercih ettiği yöntemdir.

8 Nokta Lifting:

Bu yöntem orta ve alt yüzün bir arada düzeltilmesi istenildiğinde kullanılır. Sıklıkla 40’lı yaşlardan sonra uygulanmaya başlar. Sadece sarkan alanları kaldırmakla kalmaz aynı zamanda destek noktalarının direncini arttırarak yıllar içindeki gevşemeye de yavaşlatıcı etki gösterir. Alışagelmiş dolgu uygulamalarından farklı olarak çok düşük miktarda kullanılan jeller yardımı ile çok geniş bir alanda etkisi görülür.

Haberin Devamı

10 Nokta Lifting:

Nokta lifting yönteminin en ileri ve en güçlü şeklidir. Yüz destek noktalarının tamamı desteklenir, böylelikle şakak bölgesi ve kaşlardan başlayarak çene dahil olmak üzere lifting etkisi yaratılır. Orta yaş ve üzeri hastlarda tüm yüzde düzelme hedeflendiğinde tercih edilir. Bu yöntemde de dengeli ve abartısız sonuçlar elde edilir.

Diğer uygulamalarla bir arada kullanılabilir

Nokta lifting yönteminde her bir taşıyıcı noktanın belirlenmesinin yanında, taşıyıcı noktaların doku direncine göre jel seçimi büyük önem taşır. 5 nokta liftingde iki, 8 ve 10 nokta lifing de ise üç veya dört değişik nitelikte jel aynı anda kullanılır.

Nokta lifting kişinin ihtiyacına göre diğer gençleştirici uygulamalar ile de birarada kullanılabilir. Nokta lifting yönteminin kuvvetine bağlı olarak diğer uygulamalara ihtiyacı azaltır. Sıklıkla uygulama sonrası yüzde yukarı vektörlü bir lifting etki izlenir. Yüz ovalinde düzelme ve sarkıklıklarda azalma izlenir.

Haberin Devamı

Kimlere uygulanıyor, kimler tercih etmeli?

30 lu yaşlardan itibaren uygulanabilen bu yöntem deformasyonun başlamakta olduğu bireylerde yaşlanma sürecini yavaşlatmak için çok yerinde bir tercih olacaktır.

Klasik dolgudan farklılıkları neler?

Yüz gençleştirmede Nokta Lifitng ile dolgulara bakışınız tamamen değiştirecek ve endişelerinizin yersiz olduğunu size gösterecek yepyeni bir yaklaşım olarak 2015 yılında sıkça duyacağımız bir yöntem olacak. Klasik dolgularda kullanılan jeller ile bu yöntemde kullanılan jeller aynı olmakla birlikte uygulama şekli ve mantiği çok farklıdır. Çukurları doldurmak değil amaç destek noktalarının gücünü arttırmaktır.

Kaç seans yaptırılması gerekiyor?

Tek seanslık bir uygulamada hemen sonucu görülür, daha iyi sonuçlar için veya daha uzun sure dayanıklılık göstermesi için 2 veya 3 uygulama yaılabilir.

Haberin Devamı

Kalıcığılı ne kadar sürüyor?

Kullanılan jelin özelliğine göre 6 ay ile iki yıl arasında etki azalarak devam eder.

Uygulama sonrası nelere dikkat etmeli?

Uygulamadan hemen sonra makyaj, banyo sauna önerilmez, bunların dışında özel dikkat edilecek birşey yok.