Gazete Vatan Logo

Ağrı Valisi'nden Sırrı Sakık'a ağır sözler

Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın kardeş şehir Antalya'ya yönelik 'sömürge usulü' sözlerine ilişkin, "Belediye Başkanımıza buradan sesleniyorum, şu anda PKK Doğubayazıt esnafından haraç istemektedir. Bu bir sömürgedir, sömürüdür. Kendisi çıkıp, buna karşı çıksın. Ağrı halkı hem Ağrı valisinden hem de belediye başkanından hizmet ve huzur beklemektedir." dedi.

Ağrı Valisi'nden Sırrı Sakık'a ağır sözler

Orduevi yanındaki Valilik çadırında düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Işın, beraberindeki heyetle vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın Ağrı ile kardeş şehir olan Antalya Belediyesi'ne ilişkin sarf ettiği sözlerini anımsatan Işın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Malumunuz Antalya ile Ağrı şehri bir kardeşlik havası içerisinde ramazanı geçirdiler. Antalya Belediyesi ile Patnos Belediyesi ve Dedeli Belediyesi kardeş belediyeler olması meclislerinden geçmiştir. İlimizle de münasebetleri yine ramazanın vermiş olduğu feyzi ve bereketle bir yardımlaşma ve dayanışma içerisinde geçmesi tertiplenmiştir. Ancak buda sayın belediye başkanı tarafından çok çirkin bir şekilde kamuoyuna yansıtılmıştır. Ağrı halkı ne valinin ne de belediye başkanının tasallutundadır. Ağrı halkı hür ve özgürdür. Kendi özgür iradesi ile de kiminle kardeşlik kuracağını kendisi karar verir."

"Kardeşliğin bazı insanlarda alerji yarattığını biliyoruz"

Işın, 81 vilayetteki 78 milyonun kardeş olduğunu vurgulayarak, "Kardeşliğin bazı insanlarda alerji yarattığını biliyoruz. Biz istiyoruz ki ben, belediye başkanı ve bu ülkede yaşayan 78 milyon insan kardeşlikten bahsetsin ve 78 milyon insanın kardeş olduğunu ifade etsin. Kardeşlikten hiçbir zaman zarar gelmez. Bu manada sadece Ağrı ile Antalya kardeş değil, 81 vilayet, 78 milyon insan bu ülkede kardeştir, kardeşçe de yaşayacaktır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ağrı'nın Antalyalı misafirlerini çok güzel bir şekilde ağırladığına işaret eden Işın, söyle devam etti: "Ağrı halkı kadirşinastır, misafirlerini çok güzel bir şekilde ağırlamıştır. Onlar buraya çok güzel bir şekilde gelmişlerdir, bizde oraya gideceğiz. Dolayısıyla bundan kimsenin gocunmaması gerekir. Ağrı halkı sömürge demek. Yer altı ve üstü zenginliklerini almaktır, sömürmektir, o insanlara yedirtmemektir. Antalya buradan bir şey götürmemiştir, buraya getirmiştir. Ramazanın vermiş olduğu kardeşlik, ve yardımlaşma duyguları içerisinde Antalya halkı ve belediyesi, buraya yardım elini uzatmıştır, insanlarımıza yardım etmiştir. Tıpkı ramazan içerisinde ve ramazandan sonra bazı illerimize sivil toplum kuruluşlarımızın yapmış oldukları yardımlar gibi. Ağrı halkı da kadirşinastır, hayırseverdir ve vatanseverdir. Yardım elini uzatır. Buna sömürgecilikle bakmak son derece yanlış ve çirkin bir şeydir."

Haberin Devamı

"Esnafı haraca bağlayarak sömürmektedir"

"Eğer sömürgecilikten bahis edilecekse, PKK terör örgütü 32 yıldır Kürtleri sömürmektedir." diyen Vali Işın, sözlerine şöyle devam etti: "Nasıl sömürmektedir? Esnafı haraca bağlayarak sömürmektedir. İnsanların çocuklarını dağa götürüp öldürerek sömürmektedir. Buraya yatırımın gelmesini engelleyerek sömürmektedir. Vatandaşlarımızın araçlarını yakarak, yollarını keserek sömürmektedir. Ben sayın Belediye Başkanımıza buradan sesleniyorum, şu anda PKK Doğubayazıt esnafından haraç istemektedir. Bu bir sömürgedir, sömürüdür. Kendisi çıkıp, buna karşı çıksın. Ağrı halkı hem Ağrı Valisinden hem de Belediye Başkanından hizmet ve huzur beklemektedir. Başka bir şey beklemektedir. Huzuru bozanlara hem Ağrı belediyesi karşı çıkacaktır. Hem Ağrı Valisi karşı çıkacaktır. Ben belediye başkanımızın Ağrı'nın huzurunu bozanlara karşı çıkmasını istiyorum."

Haberin Devamı

PKK terör örgütünün huzuru bozduğunu kaydeden Işın, "Ağrı halkı huzurunu istemektedir. Ağrı halkı barış ve huzur içerisin de yaşamaktadır. Dolayısıyla hiçbir şekilde kendisini huzursuz etmekte rıza göstermemektedir." ifadelerini kullandı.

"Lafı gediğine sokmayı da çok iyi bilirim"

Işın, belediye başkanının Ağrı'da olmadığından dolayı Antalya Belediye Başkanının kendisini ziyaret edemediğini söyledi.

Belediye başkanını Ağrı'da görmek istediklerinden bahseden Işın, "Ağrı halkı hem benden hem de belediye başkanından Ağrı'da oturmasını ve Ağrı halkına en güzel şekilde layık oldukları şekilde hizmet etmesini istemektedir. Bu kavramları kullanmamız son derece yanlıştır. Farklı şeylerde söyleyebilirim, çok can alıcı can yakıcı şeylerde söyleyebilirim. Lafı gediğine sokmayı da çok iyi bilirim. Ben sadece huzurdan yanayım." diye belirtti.

Haberin Devamı