Gazete Vatan Logo

Ağrı'da zehirlenenlerin sayısı 70'e yükseldi

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Gençali köyünde zehirlenenlerin sayısı 70'e yükseldi

İlçeye 5 kilometre uzaklıktaki 200 haneli Gençali köyünde, 6 çocuğun mide bulantısı şikayetiyle Van ve Ağrı'daki hastanelerde tedaviye alınması ve birinin yaşamını yitirmesiyle ortaya çıkan zehirlenmenin ardından aynı köyden 64 kişi, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle Patnos Devlet Hastanesine müracaat etti.

İlk müdahalenin ardından durumu ağır olan 37 kişi Ağrı'daki hastanelere sevk edildi.
Ağrı Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan hastaları ziyaret eden Vali Halil İbrahim Akpınar, hastane yetkililerinden konuyla ilgili bilgi aldı.

Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin köyde kapsamlı bir araştırma başlattığını ve su deposundan alınacak numunelerin incelenmesinin ardından zehirlenme nedeninin saptanabileceğini bildiren Akpınar, şöyle konuştu:
“Köylüler, (su deposuna yılan düşmüş olabilir) diyorlar. Zehirlenmenin nedeni tam olarak bilinmiyor. Hastalar mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle hastanelere kaldırılmış. Şu anda yaptığımız gözlemde ve doktorlardan aldığımız bilgilerde gelen kişilerde, heyecan ve içtikleri suyun etkisi nedeniyle anormal bir durum söz konusu. Ancak olağan üstü bir durum yok.”

-ÇÖPTE BULDUKLARI TURŞUDAN ZEHİRLENDİKLERİ İDDİASI-

Gazetecilerin, Vali Akpınar'a, “Çocukların çöpte buldukları turşudan zehirlenmiş olabilecekleri şeklinde bir açıklamanız olmuştu, böyle bir şey söz konusu mu?” yönündeki sorusunu Akpınar, “Bu konuda bir çok iddia var ve bunlar tüm ayrıntılarıyla araştırılıyor. Köydeki 70 kişinin de turşudan zehirlendiğini düşünmüyorum. Köydeki inceleme ve su deposundan alınacak numunenin ardından gerçek ortaya çıkacaktır” diye yanıtladı.

Haberin Devamı