Gazete Vatan Logo

Ağrı'da ulaşıma kar engeli! Ağrı’da okullar tatil mi 13 Ocak 2020?

Ağrı’da okullar tatil mi? Bugün (13 Ocak 2020) Ağrı Valiliği kar tatili açıklaması yaptı mı? soruları Ağrı’da etkili olan kar yağışının ulaşıma engel olmasının ardından sıkça sorulmaya başladı. Doğubayazıt'ta gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi beyaza büründü. Peki, 13 Ocak Ağrı’da okullar tatil mi?

Ağrı'da ulaşıma kar engeli! Ağrı’da okullar tatil mi 13 Ocak 2020?

13 Ocak 2020 Ağrı’da okullar tatil mi? soruları Ağrı’da ulaşımda karın aksamalara neden olmasının ardından, günün en çok soruların soruları arasına girdi. Peki Ağrı Valiliği kar tatili açıklaması yaptı mı?

AĞRI'DA ULAŞIMA KAR ENGELİ

Kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu ilçede, 7 kilometrelik tarihi İshak Paşa Sarayı yolunda sürücüler ilerlemekte zorlandı.

Kar yağışı, Ağrı'yı çevre illere ve İran'a bağlayan kara yolunda da etkili oldu.

Ağrı'dan İran, Van ve Iğdır kara yollarını kullanan sürücüler, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeden geçişlerinde zor anlar yaşadı.

İran üzerinden Gürbulak Sınır Kapısı'nı kullanarak Türkiye'ye giriş yapan ağır tonajlı birçok aracın sürücüsü ise ilçe merkezi ile çevre yolundaki dinlenme tesislerine sığındı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceyi bulduğu bölgede, yakıt depolarındaki mazotu donan bazı araçlar yolda kaldı.

Doğubayazıt-Çaldıran kavşağında dinlenme tesisi işleten Tacettin Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevre yolunu kullanan tır şoförlerinin geceyi ilçedeki dinlenme tesislerinde geçireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Dursun, "Kar yağışı gece saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Soğuk havanın da etkili olduğu bölgede, Gürbulak Sınır Kapısı’ndan giriş yapan tır şoförleri riske girmemek için dinlenme tesislerine sığınarak kar yağışının etkisini kaybetmesini bekliyor." diye konuştu.

AĞRI, KARS VE ERZURUM'DA SOĞUK HAVA ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Ağrı, Kars ve Erzurum'da soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

Ağrı'da soğuk hava nedeniyle araçların yakıt depoları dondu, Taşlıçay Deresi ile Murat Nehri'nin bazı bölümleri buz tuttu.

Dondurucu soğuğun etkili olduğu kentte bazı vatandaşlar, yakıt deposu donan otomobillerini çalıştırmak için uzun süre sıcak suyla ısıtmaya çalıştı.

Bazı vatandaşlar da araçlarının üstünü battaniye, branda ve halılarla örterek soğuğa karşı önlem aldı.

Soğuk hava ve yollardaki buzlanma dolayısıyla vatandaşlar yürümekte güçlük yaşadı.

Vatandaşlardan Bayram Sobacı, havanın çok soğuk olduğunu ve yakıt deposu donan aracını güçlükle çalıştırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Kars

Bir süre önce etkili olan kar nedeniyle beyaza bürünen Kars'ta, doğal güzelliklerin bulunduğu yerlerde kartpostallık görüntüler oluştu.

Susuz ilçesinde etrafı karla kaplanan 2 bin 300 rakımdaki Aygır Gölü, fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri haline geldi.

Sarıkamış ilçesinde ise sabah saatlerinde soğuk hava, sis ve kırağı etkili oldu.

İlçede ağaçlar ve diğer bitkiler kırağı tutarken, ormanlık alandaki çeşmeler buzla kaplandı. Binaların çatılarında ve doğalgaz bacalarında uzun buz sarkıtları oluştu.

Sabah aralıklarla etkili olan sisten dolayı görüş mesafesi zaman zaman 20 metreye düştü.

Erzurum

Erzurum'da kısa süre önce etkili olan kar yağışı sonrası, kentteki süs havuzları buz tuttu, bazı bina ve iş yerlerinin çatılarında buz sarkıtları oluştu.

Sabah saatlerinde kentin bazı bölgelerinde sis etkili oldu.

AĞRI’DA OKULLAR TATİL Mİ?

Ağrı’da okulların tatil olup olmamasına yönelik Ağrı Valiliği tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Dolayısıyla Ağrı’da okullar tatil değil.

Haberin Devamı