Gazete Vatan Logo

Ağlatan sözler

Kayıp Sedanur’dan dün de ses çıkmadı. Annenin kızını arayan ekibe “Ne olur adıyla seslenerek arayın, belki korkudan bir yere saklanmıştır, sizi duyar ortaya çıkar” sözleri yürek dağladı.

Ağlatan sözler

KARS’ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül’de kaybolan 9 yaşındaki Sedanur’u arama devam ediyor. İnsan boyunu aşan kamışların bulunduğu sazlıkta aramalarını tamamlayan ekipler, ayıların da yaşadığı dağlık alandaki mağaralarda arama yapıyor. Arama çalışmalarına katılan zabıta ekipleri, bölgede yabani hayvanların yaşadıklarını bu nedenle ekipte görevli elemanların birbirlerinden fazla uzaklaşmamaları için birbirlerine sık sık uyarılarda bulunuyor. Bu arada ekrandan kızının arama çalışmalarını izleyen anne Handan Güzel, arama ekiplerine “Çocuklarımı oraya götürün, ‘Sedanur’ diye bağırsınlar. Kızım belki korkudan bir mağaraya sığınmış olabilir. Kardeşlerinin sesini duyunca ortaya çıkabilir” dedi. Annenin bu sözleri hem stüdyodakileri hem de izleyenleri duygulandırdı.

Bu arada anne Handan Güzel, bir ara aynı programda konuk olan komşusu H.U.’nun evine de gittiğini ancak kapısının üzerinde asma kilit bulunduğunu söyledi. H.U. “O sırada belki samanlığa veya başka bir yere gitmiş olabilirim” dedi. Aynı anda Sedanur’un amcası yayına bağlanıp “Abi ben seni Kağızman’a giderken yol kenarında önünde bir bavul ile gördüm, nereye gidiyordun” diye sordu. H.U. “Kağızman’da bir düğüne çağırdılar. O gördüğün davul kılıfıydı, içinde davul vardı. Düğüne gittim ancak düğün sahipleri anlaşamamışlar, düğün iptal olmuş. Ben de geri döndüm” dedi. H.U. “Kimin düğününe gittin? Seni kim aradı, düğünü iptal edenler kim?” sorularına “Onları tanımıyorum” cevabını verdi. “Seni arayanların telefonunda kaydı vardır, son aramalardan o numarayı verir misin” sorusuna ise “Arayanların numarası silinmiş” dedi. Çelişkili konuşmalar sürerken çarpıcı bir gelişme daha yaşandı. Daha önce davulcuyum, diyen H.U.’nun aslında zurnacı olduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı