Gazete Vatan Logo

Ağlama sakın senin abin bir kahraman!

Şırnak şehitleri memleketlerinde düzenlenen törenlerle gözyaşları içinde toprağa verildi. Şehit Davut Kayalı’nın 10 yaşındaki kardeşi Mehmet’i bir binbaşının teselli ettiği bu kare yürek yaktı

Ağlama sakın senin abin bir kahraman!

PKK’ya üst üste ağır darbelerin vurulduğu Şırnak’ta maalesef 4 Mehmetçik de şehit oldu. Şehitlerin dün yapılan cenaze törenlerinde gözyaşları sel oldu aktı. Uludere ile sınırın sıfır noktasında bulunan Andaç Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş 25 yaşındaki Davut Kayalı’nın acı haberiyle yasa boğulan küçük kardeşi 10 yaşındaki Mehmet Kayalı’yı ise bir binbaşı kucağına alıp, sarılarak teselli etmeye çalıştı.

Babasının çınarıydı

Binbaşı, kucağına aldığı Mehmet’i bu şekilde uzun süre dolaştırdı, konuşarak üzüntüsünü gidermeye çalıştı. Kayalı’nın cenazesi 2 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Evin hayatta kalan tek erkek evladı olan küçük Mehmet cenaze töreni boyunca da abisinin tabutu başından ayrılmadı. Şehidin yürüme engelli babası Şehmus ise, oğlunun cenaze namazını sandalyede oturarak kıldı. 4’ü kız 6 çocuklu ailenin en büyüğü olan Davut Kayalı bekardı. Davut Kayalı’nın amcası Hüseyin Kayalı, şehidin naaşının başında, “Babanın çınarıydın, kalk oğlum” diye seslendi.

Haberin Devamı

Göz yaşları içinde yanlarına koştu

Bestler-Dereler bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk’un uçakla gönderilen cenazesini memleketi Ordu’da karşılayan baba Veli Çubuk’un gelini ve iki torununa koşması yürek burktu. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Halil Efe ile 5 yaşındaki kızı Hilal, cenaze töreni boyunca her şeyden habersiz etraflarını inceledi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törenin ardından şehit Çubuk, Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesi’nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şırnak’tan bir acı haber daha

Bestler-Dereler bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında dün çıkan çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateşte Uzman Jandarma Çavuş Turgay Uğantaş şehit oldu. Acı haberle Kırıkkale’deki baba ocağına ateş düştü. Etiler Mahallesi’ndeki evinde oğlunun haberini alan anne Suriye ile baba Cemali Uğantaş’ı, yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı. Şehit Uğantaş’ın 2 kardeşinin olduğu, kız kardeşinin de Ankara’da polis memuru olarak görev yaptığı öğrenildi. 13 yıllık asker Turgay Uğantaş’ın Yiğit isminde oğlu olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Hoşçakal baba...

Şehit Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya, memleketi Ankara’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. 15 aylık oğlu Arda Yiğit’le tabutun başından ayrılmayan şehit Kaya’nın öğretmen eşi Nuray Göçmen Kaya’nın “Aşkım ne olur kalk oradan. Daha yapacak çok işimiz var. Aşkım seni çok seviyorum. Emanetine iyi bakacağım. Gözün açık gitmesin” demesi yürekleri dağladı. Şehit eşi oğlu Arda’ya da “Hadi oğlum, babanı öp” diye seslendi. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı.