Gazete Vatan Logo

Ağır toplar vekillik başvurusu yapmadı

Ağır toplar vekillik başvurusu yapmadı

Ak Parti’de, 1 Kasım milletvekili genel seçimleri için milletvekili aday adayı başvuruları önceki akşam sona erdi. Başvuruların sayısının engelli adaylar hariç 3 bin 7 olduğu öğrenilirken kadın adayların sayısının 500’e yakın olduğu kaydedildi. Ak Parti’nin kasasına bu başvurulardan yaklaşık 13 milyon lira girdi.

Üç dönemlik 70 isimden yarıya yakını başvuru yapmazken, eski TBMM Başkanı Cemil çiçek, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Ali Babacan, Mustafa Ataş, Beşir Atalay, Sadullah Ergin, Nimet Baş, Cevdet Erdöl, Hüseyin Çelik, Nihat Ergün gibi partinin önde gelen isimlerinin de başvuru yapmaması dikkati çekti.

İslam şaşkınlığı

Yine üç dönem kuralı nedeniyle aday olamayan partinin önde gelen isimlerinden Taner Yıldız, Faruk Çelik, Ömer Çelik, Bülent Gedikli, Haluk İpek, salih kapusuz, Mehmet Daniş, Murat Yıldırım, Recep Akdağ, Binali Yıldırım, Mustafa Elitaş, Nevzat Pakdil, Sadık Yakut, bekir bozdağ’ın ise başvurduğu öğrenildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün üç dönemlik isimlerin aday olmadığının hatırlatılıp, bu isimlerle ilgili nasıl bir yol izleneceğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Herkese adaylık teklifinde bulunabiliriz. Üç dönemlik ve diğer bütün arkadaşlar eşittir. Herkesin aday olma hakkı da vardır herkes potansiyel adayımızdır. Kimse şunlar aday oldu şunlar aday olamadı gibi spekülasyona girmesin.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı iken seçim hükümeti kurulunca bu görevine devam edemeyen Ayşenur İslam’ın başvuru yapmaması da partide şaşkınlıkla karşılandı. Kulislerde Ak Parti’den bir heyetin Abdullah Gül’e de adaylık teklifi götürüldüğü iddiası da konuşuldu. Ancak Ak Parti kaynakları bu iddiayı doğrulamadı.

Ak Parti’nin Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’a da önümüzdeki hafta milletvekilliği teklifi gitmesi bekleniyor. (Kıvanç El/Milliyet)