Gazete Vatan Logo

Ağır Roman'da acı final!

Yazar Metin Kaçan Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihar etti!

Ağır Roman'da acı final!

Yazar Metin Kaçan, cumartesi gecesi bindiği taksiyi Boğaziçi Köprüsü’nde durdurup “Fotoğraf çekip, geliyorum” dedikten sonra koşarak ölüme atladı. Kaçan’ın cesedine dört gündür ulaşılamadı...


İddiaya göre acı olay, 5 Ocak’ta Cumartesi’yi pazara bağlayan meydana geldi. ‘Ağır Roman’ın yazarı Metin Kaçan, Üsküdar’a gitmek üzere bindiği taksiyi Boğaziçi Köprüsü’nde durdurup, sürücüye “Fotoğraf çekip, geliyorum” dedikten sonra ölüme atladı.




Hasan Kaçan doğruladı

Sosyal medya iki gündür Metin Kaçan ile ilgili söylentilerle çalkalanırken, dün akşam suskunluğunu bozan ağabeyi oyuncu ve karikatürist Hasan Kaçan, twitterden attığı mesajda: “Metin Kaçan ile ilgili bilgiler maalesef doğrudur. Aile olarak bir umuttur diyerek paylaşmadık. Acımızı paylaşan herkese teşekkür ederiz” dedi.



Taksici intiharı anlattı

Taksicinin ifadesine göre olay cumartesiyi pazara bağlayan gece meydana geldi. 34 TFL 25 plakalı taksinin sürücüsü Yüksel Güçlü, Esenler’den aracına binen müşterisi ile sohbet ederek köprüye kadar geldiklerini anlattı. Şoför Güçlü ifadesinde, “Bana yazar Metin Kaçan olduğunu söyledi. Üsküdar’da evi varmış oraya gideceğini söyledi. Köprüye girdikten sonra fotoğraf çekeceğini söyleyerek yavaşlamamı istedi. Aklıma kötü bir şey gelmediği için yavaşladım. Ne olduğunu anlamadan cep telefonu ile cüzdanını koltukta bırakıp aşağı atladı” dedi. Polis, Metin Kaçan’ın kimliğini takside bıraktığı cüzdandan da tespit edince ağabeyi karikatürist Hasan Kaçan’ı aradı. Ertesi sabah Çengelköy Polis Merkezi’ne gelen Hasan Kaçan’ın getirdiği kardeşine ait fotoğraflar taksiciye de gösterildi. Taksici “Evet köprüden atlayan bu” diyerek Metin Kaçan’ı teşhis etti.

Sevgilisinden ayrılmış

52 yaşındaki ünlü yazarın 4 gündür cesedine ulaşılamazken polis kayıtlarına mesleğinin “İşsiz” olarak geçtiği öğrenildi. Ünlü yazarın sevgilisinden ayrıldığı için bunalımda olduğu öne sürüldü.

Tecavüzden hapse girdi

Metin Kaçan, 1995 yılında G.K. adlı reklamcı kıza, Spiker Alp Buğdaycı ile birlikte işkenceyle tecavüz suçundan, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 8 ay tutuklu kaldıktan sonra, 50 TL kefaletle tahliye olan ancak Yargıtay kararı onayınca kaçan Metin Kaçan, amcası Asım Kaçan’ın cenazesinde yakalanarak Kayseri Cezaevi’ne gönderildi. Kaçan’ın Ağır Roman adlı kitabı ise ‘Ağır Roman- Yeni Dünya’ ismiyle Star TV’de dizi yapıldı ama tutmayınca Aralık’ta kaldırıldı. Sinemaya da çekilen Ağır Roman filminde başrolleri Okan Bayülgen ile Müjde Ar oynadı. Ağır Roman geçtiğimiz Eylül’de Everest Yayınları’ndan tekrar yayınlandı.

Ünlüler twetter’da Kaçan’a veda etti

-Ayça Şen ‏@aycasenbaskan: Şu an duydum. metin kaçan! ah be abi... boğaz köprüsü bundan sonra boğaz düğümü köprüsü. ah be abiii...

- Gani Müjde ?@GaniMujde Ağır Roman’ın yazarı Metin Kaçan aramızdan ayrılmış. Kolera sokağı çok ıssız bugün...

- Ahmet Hakan ?@ahmethcKolera Sokağı’nın aykırı çocuğu Metin Kaçan’ı kaybettik... Rahmet diliyoruz.

- Omur Gedik ?@omurgedik

Metin Kacan kopruden atlayarak intihar etmis. Agir hayat...

- Küçük İskender ?@kucukiskender

Metin Kaçan, hoşçakal dostum. Madde mi ağır, mana mı: düşünmek yine bize kaldı.

- Cicek Dilligil?@CicekDilligil

Metin Kaçan’a gerçekten çok üzüldüm:( Tanımış olmaktan mutlu olduğum insanlardan..dı demeye dilim varmıyor :(

-bejan matur ‏@bejanmatur metin kaçan'ın karlı bir günde,boğazın sularına kendini bırakışı, yaşadığı hayata dipnot değil başlıktır!

-Yılmaz Odabaşı ‏@yilmazodabasi Metin Kaçan'ın intihar haberini sarsılarak öğrendim.Hep kaybedenleri yazan o cesur, esmer yazı adamının ani ölümü için sözcükler kifayetsiz

Haberin Devamı