Gazete Vatan Logo

Ağır müebbet aldı son sözü: Yakında öleceğim

‘Meleklerle Yaşamak’ adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli’yi ofisinin bulunduğu apartmanın girişinde silahla vurarak öldüren Sinem Koç ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Koç son sözünde “Yakında öleceğimi hissediyorum” dedi.

Ağır müebbet aldı son sözü: Yakında öleceğim

“Meleklerle Yaşamak” adlı kitabıyla tanınan yazar Beki İkala Erikli’yi 16 Aralık 2016’da Beyoğlu Ömer Avni Mahallesi’ndeki ofisinde silahla vurarak öldüren Sinem Koç’un yargılandığı davada dün karar açıklandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada son savunmasını yapan Sinem Koç, “O kadın, enerji alanımı açtı ve kapanmıyor. Evrende bazı aykırılıklar görüyorum. Her okuduğum şeyden mesaj çıkarıyordum. Psikolojim bozulmuş, kafam karışmıştı. Kadının kitabında, ‘ölüm yok’ yazıyordu. Bu beni düşünsel olarak çok etkiledi. Gece yatarken örümcek görüyor ve korkuyordum. O kadın beni hasta ettiği için böyle bir şey yaptım. Örümcekler başıma üşüşüyor ve gece uyuyamıyorum. Yakında öleceğimi hissediyorum. Bedenim ve ruhum birbirinden ayrıldı. Kaldıracak gücüm kalmadı ve bunu bana o kadın yaptı. Birkaç kez intihar girişimim oldu. Kendi kendimi yaşatıyorum. Daha fazla yapamayacağımdan dolayı tahliyemi talep ediyorum. O kitapla insanların kafası karışıyor. Kitabın incelenmesini talep ediyorum. Pişmanım” dedi.

Haberin Devamı

İndirim uygulanmadı

Kararını açıklayan mahkeme Sinem Koç’u “tasarlayarak kasten insan öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Koç’un “ruhsatsız silah bulundurma” suçundan da 1 yıl hapisle cezalandırılmasını karar veren mahkeme sanığın cezasında indirim uygulamadı.