Gazete Vatan Logo

Ağbal: Geçici vergi indirimleri olabilir

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ekonominin yavaşladığının farkında olduklarını belirterek “Mali disiplini gözeterek geçici vergi indirimi yapılabilir. Üzerinde çalışıyoruz” dedi

Ağbal: Geçici vergi indirimleri olabilir

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ekonominin yavaşladığının farkında olduklarını ve hükümet olarak para politikası dahil tüm enstrümanları kullandıklarını kaydederek, bakanlığının bazı vergi adımları üzerinde çalıştığını geçici vergi indirimlerinin yapılabileceğini söyledi.

Ağbal, “Problemin farkındayız, ekonomi yavaşlıyor. Hükümet olarak aralarında para politikası, makroihtiyati tedbirler ve mali politikaların da bulunduğu ihtimal dahilindeki tüm enstrümanları kullanmaya çalışıyoruz. Ekonomiye hız kazandırmak için ek önlemler de almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Büyümeye hız vereceğiz

“Maliye Bakanlığı olarak bazı vergi adımları üzerinde çalışıyoruz. Eğer mümkün olursa geçici vergi indirimleri yapılabilir ancak aynı zamanda mali disiplini de dikkate alarak hareket etmek zorundayız” diyen Ağbal, “Şu anda teknik kadro konu üzerinde çalışıyor. Taslak çalışmayı tamamladığımız zaman Bakanlar Kurulu’na sunacağız” dedi.

Ağbal, bu yıl için hükümetin resmi büyüme tahmininin yüzde 3.2 olduğunu, üçüncü çeyrek verilerinin çok iyi gelmediğini ancak hükümet olarak aldıkları önlemlerle büyümeye hız kazandırmaya çalıştıklarını kaydetti. Maliye Bakanı buna örnek olarak bankacılık sektöründe, kredi sisteminde, bireysel kredi kartları alanında atılan adımlar ile konut alımındaki KDV’nin yüzde indirilmesini gösterdi.

Haberin Devamı

Şimdiden 54 milyarlık barışma

Naci Ağbal, Vergi Barışı Kanunu kapsamında yapılandırılan vergi alacağı tutarının 54 milyar liraya ulaştığını söyleyerek, “Başvurusu sayısı

6 milyonu geçti. Yapılan tahsilat 1.7 milyar liraya yaklaştı” dedi. Varlık Barışı Kanunu’nu çıkardıklarını da hatırlatan Ağbal, “Başvuru süreci devam ediyor. Bizim vatandaşlarımız ve farklı ülke vatandaşları bu kanuna başvurabilir. Yıl sonuna kadar varlıklarını Türkiye’ye getirirlerse vergi almayacağız” dedi ve ekledi: “Kısa süre sonra bir kararname yayımlayacağız ve bunda süreci anlatacağız. Yatırımcıların bazı endişelerine dair açıklık getireceğiz.”