Gazete Vatan Logo

Ağar’a müebbet istendi!

Soruşturmaya çok sayıda cinayet dahil edildi

Eski Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın’ın 1990’lı yıllarda işlenen avukat Yusuf Ekinci, eski DEP İl Başkanı avukat Faik Candan, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın ve Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Erdoğan cinayetleriyle ilgili yaptığı itirafların ardından 2011’in Şubat ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Çarkın’ın daha sonra verdiği ek ifadelerle genişletilen soruşturmaya çok sayıda cinayet daha dahil edildi.

Soruşturmayı yürüten savcı Mustafa Bilgili önceki gün, 1993’te Ankara Gölbaşı’nda ölü olarak bulunan Mecit Bakın’ın dosyasını, ana dosyadan ayırarak iddianame hazırladı.

Eken ve Şahin’e de müebbet

İddianamede, dönemin Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri eski Bakanı olan Susurluk davası kapsamında da “cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak” suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Mehmet Ağar, emekli Yarbay Korkut Eken ile Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, özel harekat polisleri Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu, Ercan Ersoy, Seyfettin Lap, Ayhan Özkan’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında “suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütün faaliyetleri çerçevesinde taammüden adam öldürmek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

ÇARKIN NE DEMİŞTİ?

Katıldığı TV programında “Ne yüzü, iki yüzü binden fazla adam öldürmüşümdür” diyen Çarkın, polise verdiği bir ifadede ise şunları söylemişti: “Mehmet Ağar ve İbrahim Şahin’in bizim yaptığımız her eylemden haberi vardı. Bu grup içinde görev yaptığım zaman ne yaptığımı anlayamadığım eylem ve işlemlerle karşılaştım. Bazen sebebinin ne olduğunu sorduğum zaman İbrahim Şahin ‘Bunlar devletin bekası ile ilgili işler fazla yorum yapılmaz. Ne dersek onu yapın’ diyordu.”

Haberin Devamı