Gazete Vatan Logo

Afrin için ‘Aklını başına al’ mesajı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin Suriye sınırında PYD’nin kontrolundaki Afrin için sert uyarıda bulundu.

Afrin için ‘Aklını başına al’ mesajı

Kalın dün TRT Haber’de katıldığı programda özetle şunları söyledi: “Bu hafta itibarıyla, özellikle son birkaç gündür Dışişleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT’ten arkadaşlar, Ruslar ve İranlılarla çok yoğun görüşmeler yaptılar. Çatışmasızlık bölgesinin İdlib’de nasıl uygulanacağına dair çerçeveyi de çıkarttılar. Önümüzdeki günlerde bunun somut adımları da atılmaya başlanacak. Sadece DEAŞ’a karşı değil, PKK’ya karşı da bölge ülkelerini, Irak ve İran’ı yanımıza almamız büyük önem arz ediyor.

O yüzden dün Ruhani ve Hamaney tarafından böyle bir iradenin ortaya konması bizim açımızdan çok önemli. (Afrin) Buralar, bizim ulusal güvenliğimiz ve sınır güvenliğimiz için sorun oluşturan yerler. Türkiye güvenliğini sağlamak için gerekli gördüğü yer ve zamanda gerekli müdahaleyi yapar. Cumhurbaşkanımız, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diyor. Ona göre herkes aklını başına almalı.”