Gazete Vatan Logo

Afrin Harekatı'nda 21. gün!

Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda 21. güne girildi. Bölgeden son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Şu ana kadar Afrin'de 1062 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Ayrıca Saat 12:00'da iki köyün daha alındığı belirtildi.

Afrin Harekatı'nda 21. gün!

15.30 : Anadolu Ajansı: Hatay'da sınırın sıfır noktasında konuşlu olan çoklu roketatar sistemleri terör mevzilerini vuruyor. Atışlar aralıklarla devam ediyor.
15.10 : Batı cephesinde bir başka köy daha alındı: Seferiye. Seferiye, Cinderes bölgesinde yer alıyor.
14.55 : Türk özel kuvvetler askerleri ve ÖSO güçleri, Sulduçuk köyünü de ele geçirdi. Böylece batı cephesindeki Şeyh Hadid bölgesinde hat birleşti.
14.40 : Hatay Kırıkhan'ın karşısındaki Yukarı Çakallı köyünden sonra Orta Çakallı köyü de YPG'lilerden kurtarıldı.
14.30 : Zeytin Dalı Harekâtı'nın 21. gününde YPG'lilerden temizlenen alan 157 kilometrekareye yükseldi.
14.20 : Raco'dan dumanların yükseldiği görüntüler geliyor. Bölgedeki terör mevzileri, Türk savaş uçakları tarafından vuruluyor.
13.30 : TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Eşkan ve Cukali Favkani köylerini PYD/PKK'dan kurtardı.
13.17: Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait çok namlulu roket atarlar, Suriye'nin Afrin bölgesindeki Cinderese Köyü'ne yoğun atışlar yapıyor.
12.00 : Afrin'in batısındaki Nisriyye ve Dükkan köyleri, YPG'li teröristlerden temizlendi. Söz konusu köylerin konumu, Reyhanlı'nın hemen kuzeydoğusunda sınırın sıfır noktasında.
11.30 : Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün Afrin'in güneybatısında gerçekleşen çatışmada bir askerin şehit olduğunu açıkladı.
10.50: Doğan Haber Ajansı, hava harekatının sabah saatlerinde de devam ettiğini bildiriyor. Ayrıca sınır hattındaki Fırtına obüsleri ve topçu birlikleri terör mevzilerini dövüyor.

Haberin Devamı

09.55 : TSK: Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1062 oldu.

Haberin Devamı

08.30 : Türk savaş uçakları, dört günlük bir aranın ardından YPG'nin terör mevzilerini bombardımana tuttu. Gece yarısı gerçekleşen hava harekâtında vurulan yerler arasında Afrin merkez, Minniğ, Bafilun Dağı, Raco bölgesi ve Kefr Cenne de var.

Sosyal medyaya yansıyan video kayıtlarında jetlerin sesi net şekilde duyulurken, Afrin merkezden de ilk görüntüler ve fotoğraflar geldi. Afrin merkezde YPG'nin komuta merkezinin vurulduğunu belirten yerel kaynaklar, savaş uçaklarının Menbic üstünden de geçtiğini aktarıyor.

08.10 : Yerel kaynaklar, Türk topçusunun Cinderes'teki Deyr Balut'taki terör hedeflerini vurduğunu bildiriyor.

08.00 : Türkiye'nin askerlerini Menbic'ten askerlerini çekmesini istediği ABD, YPG'li teröristlerin kontrolündeki ilçeye Korgeneral Paul E. Funk ve General Jamie Jarrard'ı gönderdi. YPG'nin terör örgütü PKK ile bağlantısını göremediklerini söyleyen Korgeneral Funk, Türkiye'yi herhangi bir saldırı gerçekleştiğinde karşılık vermekle tehdit etti. New York Times gazetesi, diğer Amerikan medyasıyla birlikte gittiği Menbic'ten olay yaratacak fotoğrafları sayfalarına taşıdı.

Haberin Devamı