Gazete Vatan Logo

Afrin’e hava operasyonu

Büyük oranda teröristlerden temizlenen Afrin’e dün yeni bir hava harekatı yapıldı. Türk savaş uçakları, Racu bölgesinde dağlık alanlara saklanan teröristlere operasyon düzenledi

Afrin’e hava operasyonu

72 F-16’nın havalanmasıyla 20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı’yla terör örgütlerinden temizlenen Afrin’de Türk jetleri bir operasyona daha imza attı. Afrin’deki AA muhabirinin bildirdiğine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin’in kuzeyindeki Racu beldesinde dağlık alanda bir grup YPG/PKK’lı tespit etti. TSK’ye ait savaş uçakları, dağdaki hedeflere operasyon düzenledi.

Dağda sıkıştılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, harekatın başından bu yana Afrin’de 3.872 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 18 Mart’ta Afrin’i terörden arındırmıştı. Operasyonlarda sıkışıp dağlık alanlara saklanan YPG/PKK üyelerine yönelik arama tarama faaliyetleri sürüyor.

6’sı üst düzey

İçişleri Bakanlığı da son bir haftada ülke genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında, terörden arananlar listesinin mavi kategorisinde yer alan Ferhat kod adlı Necmettin Kutum, Turuncu kategoride yer alan Mahir kod adlı Cihan Kıt, Gri kategoride yer alan Delila kod adlı Zeynep Miran, Baran kod adlı Haydar Gül, Demhat kod adlı İsmail Özdemir ile sözde lider kadroda yer alan İran uyruklu Harun kod adlı PKK’lı teröristin de içinde bulunduğu 6’sı sözde üst düzey 61 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı