Gazete Vatan Logo

Afrin’den acı haber: 11 şehit

TSK ve ÖSO unsurlarının Afrin’de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’nın 22. gününde acı haberler üst üste geldi.

Afrin’den acı haber: 11 şehit

TSK, Afrin operasyonlarında 9 askerin şehit olduğunu 11 askerin de yaralandığını açıkladı. Düşen Atak helikopterindeki şehit olan 2 askerle birlikte şehit sayısı 11'e yükseldi, 11 asker yaralandı. Harekat kapsamında dün en az 39 teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Saldırıda şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Halis Koca’nın (28) Adana’daki aile yakınları yasa boğuldu. Şehit Koca’nın, oto tamircisi olan ağabeyi Halit Koca’ya 1 yıl önce ev aldığı kaydedildi. Aynı saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın’ın acı haberi de Samsun’daki ailesine verildi. Şehidin annesi Aysel ve babası Ekrem Akalın fenalık geçirdi. Şehitlerden Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş’un (33) Mersin’in Anamur İlçesi’ndeki ailesi acı haberle yıkıldı. Evli ve 1 çocuk babası olan şehit Kuş’un annesi Ümmü ve babası Mehmet Kuş’u yakınları teselli etti. Saldırıda şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Enes Sarıaslan’ın Gaziantepli olduğu, Uzman Çavuş Hüseyin Şahin’in evli olduğu belirtildi.

1180 terörist etkisiz hale getirildi...

Haberin Devamı

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, Zeytin Dalı Harekatı’nın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin’in 5 beldesinde 1’i belde merkezi, 30’ü köy, 3’ü köy altı yerleşim ve 13’ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 47 noktayı örgütten kurtarmış oldu. 1180 terörist etkisiz hale getirildi. Dün de harekatın 22’nci gününde Raco beldesi ile Kilis arasında yer alan Darmık ve Şeyh Horoz dağları yamaçlarındaki terör örgütü mevzileri, karadan ve havadan bombalandı. İnsansız hava araçları tarafından belirlenen hedefler, sınırda konuşlu topçu bataryaları tarafından fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlar ile jetler tarafından ateş altına alındı. İmha edilen mevzilerdeki teröristlerin etkisiz hale getirildiği belirtildi.