Gazete Vatan Logo

Afrin'de 9 köy ve 3 stratejik nokta alındı!

TSK ve ÖSO, Afrin'in Yukarı Meski ve Aşağı Meski Köyleri ile stratejik öneme sahip 524 ve 544 rakımlı tepeleri teröristlerden temizledi. İlerleyen saatlerde 3 köy ve bir tepe daha teröristlerden kurtarıldı. Gün içinde toplam 9 köy 3 tepe teröristlerden kurtarılmış oldu.

Afrin'de 9 köy ve 3 stratejik nokta alındı!

Zeytin Dalı harekatı 56. gününde devam ederken, TSK ve ÖSO Afrin'de 5 köy ve 3 stratejik tepeyi teröristlerde aldı.

2 KÖY VE 2 STRATEJİK TEPE ELE GEÇİRİLDİ

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in güneyindeki Cinderes beldesine bağlı Yukarı Meski ve Aşağı Meski köyleri ile stratejik öneme sahip 524 ve 544 rakımlı tepeleri YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

3 KÖY VE 1 TEPE YPG'DEN TEMİZLENDİ

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Racu beldesine bağlı Şeyh Bilal, kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Küçük Meydan, güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Kurdane köylerini ve stratejik öneme sahip 801 rakımlı tepeyi YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

Gün içinde daha 9 köy kurtarıldı. 3 tepe ile birlikte 12 hedef teröristlerden kurtarılmış oldu.

261 KÖY KURTARILDI

TSK ve ÖSO'nun harekatta kontrol altına aldığı bölge sayısı 217'ü köy ve 44'ü kritik nokta olmak üzere 261'e ulaştı.

Afrin ilçe merkezi etrafındaki kuşatmayı sıkılaştıran birlikler, Kafer Çil'i alarak merkeze ait dış mahallelerin 600 metre yakınına ulaşmıştı.

Haberin Devamı

Afrin bölgesi, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. Mabatlı dışında tüm belde merkezleri TSK ve ÖSO'nun kontrolünde bulunuyor.

Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletlerden de tepki görüyor.

Afrin ilçe merkezini kuşatan TSK ve ÖSO, buradan güneye gitmek isteyen sivillere ise güvenli geçiş imkanı veren bir koridoru açık tutuyor.