Gazete Vatan Logo

Afganistan’daki ABD komutanı Nicholson Tiflis'te

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili, General Nicholson ile görüştü

Afganistan’daki ABD komutanı Nicholson Tiflis'te

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Afganistan'daki NATO birliklerinin başında bulunan ABD'li komutan General John Nicholson'ı kabul etti.

Resmi ziyaret için Tiflis'te bulunan Nicholson ile Kvirikaşvili, kabulde ABD-Gürcistan stratejik ilişkileri, savunma alanındaki ortak projeler ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Başbakan Kvirikaşvili, görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, General Nicholson'ın Tiflis ziyaretinin ABD ile Gürcistan arasındaki yakın işbirliği ve ortaklığın bir yansıması olduğunu belirterek Gürcistan'a verdiği somut destek için ABD'ye teşekkür etti.

Gürcistan'ın NATO ile Karadeniz'in güvenliğine katkı sağlayacağını kaydeden Kvirikaşvili, "Biz, tabii ki Kuzey-Atlantik ailesiyle Karadeniz'in güvenliğinin bir parçası olacağız. Bu bizim için çok önemli çünkü bu süreç, bizim NATO ile entegrasyonumuzun ayrılmaz parçasıdır." dedi.

Kvirikaşvili, bu çerçevede Gürcistan'ın Karadeniz'de devriye ve benzeri operasyonlara katılabileceğini söyledi.

ABD'den Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne destek

Haberin Devamı

General Nicholson da Amerikalı bir general olarak Gürcistan ve Afganistan'da görev yapan Gürcü askerlerle işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uluslararası güvenlik ve istikrara sağladığı katkı için Gürcistan hükümetine teşekkür eden Nicholson, uluslararası operasyonlarda hayatını kaybeden askerlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

ABD'nin Gürcistan'a destek vermeye devam edeceğine dikkate çeken Nicholson, "ABD, Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini destekliyor." dedi.