Gazete Vatan Logo

Affedersiniz! Bu şarkıyla ne demek istemiştiniz?

Affedersiniz! Bu şarkıyla ne demek istemiştiniz?

Eskiden şarkılar bizi söylerdi. Baştan sona bir hikâye anlatırlardı. Artık şarkı sözlerinin her cümlesi ayrı bir yöne bakıyor. İşte son günlerde kafamızı karıştıran birkaç şarkı ve onların sahipleri...

Hande Yener- Kışkışşş

Yallah cinler yallah kış kışşş!

Henüz duymamış olabilirsiniz ama önümüzdeki günlerde tüm yazlık mekânlar bu şarkıyla inleyecek. Hande Yener, kendine karşı aklı düğümlü olduğuna inandığı kişiye şöyle sesleniyor:

“Bana karşı aklı düğümlü/ Ben bile unuturken dünümü/ Ne işin var senin oralarda/ Bulamadın benim gibi yönünü/ Belli ki kronik bu durumu/ Biriktirdi beni biriktirdi/ Kutlarım koleksiyonunu/ Boş o işler, yaş o işler, seni kurtarmaz, mutlu etmez eskiler/ Senin için dualar edicem.” Şarkının tekrar kısmında ise Hande Yener “Cin çık cin çık cin çık/ Yallah cinler yallah/ Kış kış cinler kışkışşş” diyerek adeta cin çıkartıyor. Hande’ye karşı aklı düğümlenen kişi yoksa en büyük rakibi Demet Akalın mı?

Ajda Pekkan- Ara Sıcak

Kuş havalandı vakit tamamdır

Şarkının sözleri Gülşen’e ait. Süperstarımız her ne kadar 70’ine merdiven dayamış olsa da dışarıda bir hayat olduğunu bu şarkıda henüz yeni keşfediyor. Hatta “Şöyle bir hava alıp gelmeyi” planlıyor ama bir sonraki cümlede bu gidişin dönüşü olmayabileceğini de “Ya da gelmesem” vurgusuyla sevgilisine hatırlatmayı ihmal etmiyor. Bu kadın büyük ihtimalle- kendisini aldatan sevgilisinden intikam almayı planlıyor. Özgürlüğüne düşkün, elden ha uçtu ha uçacak, kendisini kendisi bile zapt edemeyen bu kadını o güne kadar sevgilisi nasıl zapt edebilmiş orası biraz muallak. “Her geliş sebebim aşk, geri dönüş mazeretimde” cümlesindeki mazeretin ne olduğunu sadece Gülşen biliyor.

Haberin Devamı

Ayşe Hatun Önal- Güm Güm:

Taktiklerden sıkılır yurdunu unutursun

Ayşe Hatun Önal sözlerini kendi yazdığı şarkıda, taktiklerden kırılan ama yine de mutlu olan birinden söz ediyor. Bu kişinin aynı zamanda taklitleri var ve nedense o kişilerle el ele de tutuşabiliyor. Üstelik sevgilisi “yurdunu unutup”, kalbinin atışını da yutup çoktan “güm güm” gitmiş bile. Gitmekle kalmayıp, geride bıraktığı kahramanımıza “Ah! İnan hayallerine bir tek onlar kalır ellerinde” benzeri kinayeli sözler söylüyor. Bu bilgiler ışığında şarkının başına dönersek; kahramanımızın, sevgilisini elinde tutmak için taktikler geliştirdiğini ancak işe yaramadığını, sevgilisinin “ben hayallerimi gerçekleştireceğim, hadi bana eyvallah” diyerek yurt dışına kapak attığını da düşünebiliriz.

Haberin Devamı

Serdar Ortaç- Üzecek Adam Çok:

Kurudum, bana verin onu kaçmadan

Hemen her şarkısıyla müzikseverleri bir bulmaca çözmeye davet eden Serdar Ortaç’ın kendi kaleminden çıkan bu şarkısının sözleri şu şekilde: “Yüzündeki acıyı gördüm/ Arama aşktan duvar ördüm/ Ara sıra, gelip haber ver/ Sana dün gece asılı kaldım/ Daha sıkı kazı diyorsun/ Silecek adam çok” Ortaç şarkılarında dizeler arasındaki bağlantıyı kurmak yetmiyor, “Güneşin tadı boşa gider açmadan” gibi cümlelerin derin anlamı üzerine de kafa yormak gerekiyor.